Onlar da 'Bir Can'

Onlar da 'Bir Can'

Aydın’da soğuk havaların etkisini arttırmasıyla beraber sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlarda zor günler geçiriyor. Soğuk havalarda yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına, bazı hayvan sever öğrenci ve vatandaşlar el uzatıyor.

Sokak hayvanları için her gün mücadele ettiğini belirten Beyza Büyükkeçeci, “Ben elimden geldiğince destek oluyorum. Kızılay’a da üyeyim. Daha önce mama kabı projesinde yer aldım. Sokak hayvanlarının mamalarını ve sularını veriyoruz. Tabi diğer insanlarımızın da duyarlı olması gerekiyor. Empati yaparak yaklaşmaları ve merhametli olmaları lazım. İnsanlarımız bilinçli hareket ederse sokak hayvanları çok büyük acılar çekmek zorunda kalmaz” dedi.

 

KONYA ÖRNEK OLMALI

 

Sokak hayvanları için çeşitli projelerin yapılması gerektiğini vurgulayan Hazal Yiğit, “Biz elimizden geldiğince bu canlara yardımcı oluyoruz. Ancak daha büyük destekler gerekiyor. Örneğin Konya’da “Patili sıcak yuvalar” projesi yapıldı. Ben bu projede yer almıştım. Proje kapsamında hayvanlara su geçirmez barınak ve yemek ihtiyacı sağlandı. Bu proje Aydın’da mutlaka yapılmalı” diye konuştu.

 

Aydın’da öğrenci olduğu halde sokak hayvanlarına destek olduğunu ifade eden Ayşegül Erol, “Ben çoğunlukla çöp kenarlarına su ve yemek bırakıyorum. Evde yediğimiz ve artan yemekleri bizzat kedi ve köpeklere veriyorum. Bir defa annesi ölmüş yavru baykuşu besledim, büyüttüm. Daha sonra da Orman Müdürlüğü’ne teslim ettik. Lütfen insanlarımız destek olmuyorlarsa bari zarar vermesinler” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler