ORDUMUZ TÜM TERÖRİSTLERİ DİZE GETİRECEK

ORDUMUZ TÜM TERÖRİSTLERİ DİZE GETİRECEK

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin TBMM Genel Kurulu’nda 8 Ekim Salı günü yaptığı konuşmada, Barış Pınarı Operasyonu’na değinerek “eminiz ki kahraman ordumuz, başta YPG/PYD/PKK olmak üzere tüm terörist örgütleri dize getirerek Trump’a gerekli

Genel Kurul görüşmeleri sırasında İYİ Parti Grubu adına söz alarak Suriye sorunu ve Barış Pınarı Operasyonu’na değinen Sezgin, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonu başaracağına şüphemiz yok, ama, umarız bu süreçte siyasi iktidar operasyona zarar verecek, hamleyi zora sokacak yeni hatalar yapmaz” ifadelerini kullanarak, Suriye sorununun başlangıcından itibaren iktidarın yaklaşım ve hesaplarında hatalar yaptığını söyledi.

Hatalı politikalar nedeniyle Türkiye’nin mülteci sorunu, Cumhuriyet tarihinin en önemli milli güvenlik tehdidi ve uluslararası ilişkilerinde savrulmalar gibi sorunlarla muhatap olmak zorunda kaldığını belirten İYİ Partili Sezgin, iktidarın Suriye politikasını ulusal çıkarlar yerine Müslüman Kardeşler Örgütü’nün “İhvan” anlayışının yönlendirdiğini vurguladı.

Aydın Sezgin, 2012’nin ortalarından itibaren Rusya’nın Türkiye’yi defalarca uyardığını, Suriye’nin Afganistan’a dönüşme riski taşıdığı uyarısı yaptığını ve PKK’nın orada güçleneceğini söylediğini belirterek, “iktidar Suriye’de kendi yöntem ve hedefleri istikametinde ikbal arayışını sürdürmüş, savaşta savaşkan güçler gerekir anlayışıyla olmadık gruplarla işbirliğinde bulunmuş, Suriye’de hakimiyet tesis edebileceği yanılsamasına düşmüştür, inadını sürdürmüştür” ifadelerini kullandı.

İktidarın hataları nedeniyle Türkiye’nin Suriye bataklığına battığını belirten Sezgin, doğrudan milli güvenliğimizi tehdit eden sorunlar karşısında iktidarın egemen ve başat şekilde karar verebilecek durumda olmadığının altını çizdi. Sezgin, “Türkiye, 911 kilometre sınırımız bulunan Suriye’de uzaklardan gelen güçlerin iradesine ve politikalarına tam olarak tabi kılınmış bir noktada. Bunun çok vahim bir başarısızlık olduğunu tespit etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bir an önce gerektiği gibi muhatap alınarak akıl ve ulusal çıkarlara dayalı bir dış politika ve milli güvenlik anlayışına geçilmesi gerektiğini belirterek konuşmasını noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler