Özcan'a başkan dayanmıyor!

Özcan'a başkan dayanmıyor!

İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Mehmet Bingül 1 Aralık’ta yapılacak olağan kongre öncesi istifasını açıkladı. Bingül istifasının perde arkasını düzenlediği basın toplantısında anlattı. Bingül sözlerinin sonunda istifa ettiğini açıkladı. 

İYİ Parti Nazilli’de gözler, 1 Aralık’ta yapılacak kongreye çevrildi. Kongre öncesi flaş bir gelişme yaşandı.5 yılda 5 ilçe başkanı değiştiren İYİ Parti Nazilli’de Genel Başkan Meral Akşener’in imzasıyla göreve getirilen Mehmet Bingül de istifasını sundu. Parti binasında basın açıklamasında bulunan Başkan Bingül, istifasının perde arkasını anlattı.

Bingül, parçalanmış, kırgınlık ve küskünlüklerin had safhaya ulaştığı bir dönemde göreve geldiğini hatırlatarak, parti içi birlik ve beraberliği yeniden sağlamayı hedeflediğini söyledi. 

Bingül, “Özellikle belirtmek isterim ki kimseyi ötelemeden, dışlamadan geçmiş dönemde görev yapmış tüm ilçe başkanlarımızla, kanaat önderlerimizle, adı milletvekili aday adayı olarak geçen arkadaşlarımızla istişareler yürüttüm. Parti teşkilatımızın yeniden herkesin akın ettiği bir hale dönüşmesi için yoğun bir gayret sarf ettim. Uzun bir aradan sonra tüm meclis üyelerimizle ve belediye başkanımızla bir kahvaltıda parti binamızda buluşmayı temin ettik. Yine bahsettiğim arkadaşlarımızın önerilerini de dikkate alarak bir yönetim kurulu oluşturdum.” dedi.

Bingül’ün hedefinde İYİ Partili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan vardı.

“Başkan Özcan, ilçe başkanlığımı arzu etmedi”

Eski İlçe Başkanı Durmuş Kural’ın 1 Aralık’taki seçime aday olmasına içerlediğini ve çok kısa sürede 130 yeni üye kaydı yaptıklarını belirten Bingül, İYİ Partili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ı hedef alarak şunları ifade etti;

“Partimizi bütünleştirip yükseltmeyi hedeflerken özellikle belediye başkanımızdan garip, anlaşılmaz ithamlar duymaya başladım. Önce ‘Yönetiminde 12 Cihat Öztürkçü var. Bu listeyi göreceğime ölsem daha iyiydi’ gibi ifadeler duyduğumuz sayın belediye başkanı, müdahil olmadığını söylediği kongreyle ilgili müdahilliğini ortaya koymaya başlamıştır. Belediye başkanımız tarafımın ilçe başkanı olarak belirlendiği süreçte benim ilçe başkanı olmamı asla arzu etmemiş, bir başka arkadaşımızın atanması hususunda ısrarcı olmuştur. Lakin İYİ Parti'nin içinde bulunduğu durum hem parti yapılanmasını yeniden toparlamak, hem belediye başkanıyla iyi ilişkiler kurmakla beraber teşkilatın ağırlığını hissettirilmesi gerekliliği, benim ilçe başkanı olma gereğimi ortaya çıkarmıştır. 

Neticede belediye başkanı her fırsatta tarafsız olacağını ifade ederken, gerek söylemleriyle gerekse kendine yakın tüm isimler ve belediye personelleriyle karşıma çıkarılan adayın yanında saf tutmuştur. Belediye başkanı, anılan kişiyle asla beraber olamayacağını iddia etmesine rağmen karşımıza çıkarılan adayı tüm gücüyle destekler bir tutum sergilemiştir.

Belediye başkanı adını kullanan kişiler vasıtasıyla partililer üzerinde baskı kurulmuştur. Kanaatimce tüm bunların sebebi hem kendisiyle arasının bozuk olduğu eski ilçe başkanlarımızdan Cihat Öztürk'e olan alerjisi, hem de ilçe teşkilatı ve akabinde il teşkilatını dizayn etme konusundaki geçmişte eksik kalan bölümü tamamlama isteğidir.”

“İstifa ediyorum”

Bingül, istifasını şu sözlerle açıkladı:

“Oysa benim bakış açım partimizin gelinen süreçte kimseyi dışlama, yok sayma ve öteleme lüksünün olmadığı gerçeğidir. Bu bakış açım kimsenin adamı olduğumu göstermez. Aksine tüm emeği geçen arkadaşlarımıza duyduğum değer ve saygıdır. Bu aşamadan, bu yaklaşım, bu ifadelerden sonra sağlıklı bir şekilde görevimi sürdürmemim mümkün olmadığını ortaya koymaktadır.

Bu açıklamamın delege arkadaşlarımızın tavrı ile hiçbir alakası bulunmamaktadır. Delegelerimizin, yönetim kurulumuzun büyük bir destek ve muhabbeti mevcuttur. Kaldı ki delegeleri, insanımızı onların iradesini cebinde sayan bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu tür ifadeleri delegelerimize ve iradelerine büyük bir saygısızlık olarak görüyorum. Neticede yeni tartışmaların, ayrışmaların ortaya çıkmaması ve partimizin zarar görmemesi adına İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Bundan sonra partime bir nefer olarak hizmet etmeye çalışacak olup partime başarılar diliyorum.”

Kaynak: Havadis

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler