Özdağ Aydın'da konuştu: 'İktidara gelirsek hepsini değiştireceğiz'

Özdağ Aydın'da konuştu: 'İktidara gelirsek hepsini değiştireceğiz'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Aydın’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Özdağ, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

(Haber: Berna TURAN ve Enes UZUN)

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Sevgi Yolu’nda esnafları ziyaret eden ve vatandaşlarla sohbet eden Özdağ daha sonra Kent Meydanı’nda kurulan Zafer Partisi’nin seçim standına geçti. Partililerden son süreç hakkında bilgi alan Özdağ, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

resim-2023-05-01-132711133.png

“GAZETECİ DÜRÜST OLMAK ZORUNDADIR”

Türkiye’deki basın özgürlüğü hakkında konuşan Özdağ, "Taraf gazetesi çıktığında, Ahmet Altan köşe yazısında şu ifadelere yer vermişti. Gazeteci cesur olmak zorunda demişti. Bende dedim ki hayır gazeteci cesur olmak zorunda değil, gazeteci dürüst olmak zorundadır. Eğer bir ülkede gazetecilik yapmak için cesaret isteniyorsa o ülke demokratik bir ülke değildir. Amerika'da gazeteci cesur olmak zorunda değil. Fransız, Alman bir gazeteci cesur olmak zorunda değil çünkü onu koruyan yasalar var ve dilediği gibi yazıyor. Ama Türkiye'de gerçekleri yazdığın zaman, işinden atılabilirsin, hapse girebilirsin.” dedi.

resim-2023-05-01-132705910.png

“BİZ İKTİDARA GELİRSEK BUNU DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Özdağ açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Biz iktidara gelirsek bu düzeni değiştireceğiz. Parlementer sisteme geri döneceğiz, hukuk devletini oluşturacağız. Hukuk devletini şuanda oluşturmak hiç kolay değil. Cemaat ve tarikatlar devlete hakim durumda. Cemaat ve tarikatların devletteki yetkisini kırmadan, yargıdaki yetkisini kırmadan yani bağlılık yetkisi bir anayasa değil de şeyh olan hakime emanet edersen sonuç kontrol edilebilir olmaz ve hukuk devleti için olmaz.”

resim-2023-05-01-132717030.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler