Özmen: 2023 yılında Cumhur İttifakı'nı başarıya taşımak için gayret ediyoruz

Özmen: 2023 yılında Cumhur İttifakı'nı başarıya taşımak için gayret ediyoruz

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Aydın gündemine dair son değerlendirmelerini Ajans Aydın Gazetesi ile paylaştı.

Kurban Bayramı tatili sürecinde nüfusu 5 katına çıkan turizm merkezi Kuşadası'nda 24 Temmuz'da kanalizasyon sisteminde yaşanan sıkıntı sonucu meydana gelen taşkın hakkında açıklamalarda bulunan Özmen, Aydın'ın bazı ilçelerinde kanalizasyon sistemi olmadığını hatırlattı. Yaşanan taşkının kent turizmini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Özmen, "Aydın'da altyapı ile ilgili sorunlar var, bazı ilçelerimizin kanalizasyonu dahi yok, inşallah önümüzdeki günlerde yapılacak. Kuşadası'nda yaşadığımız olay bizi çok üzdü, tam turizmin canlandığı bir dönemde Kuşadası gibi turizmin gözbebeği bir ilçemizde böyle bir olayın yaşanması Aydın'da uzun süredir bizim eleştirilerimizin haklılığını ortaya koydu.” dedi.

"KENDİLERİNE AYDIN'IN DİĞER İLÇELERİNİ GÖSTERİYORUZ"

Aydın'ın birçok ilçesinde yaşanan otopark sorununun Özmen tarafından gündeme getirilmesinin ardından kendisine cevap veren birçok CHP'li yetkili Atatürk Kent Meydanı'nın altında yer alan otoparkı işaret ederek gerekli projelerin hayata geçirildiğini söylemişti. Bu söylemlere cevap veren Özmen, "Biz otopark sorunundan bahsederken bir sorumuz gözden kaçtı. Büyükşehir olunmasının ardından il genelinde yapılan tüm inşaatlardan otopark payı alındı, bunların kaç TL'si otoparka dönüştürüldü? Kaç tane otopark açıldı? Yani sadece meydanın altındaki otoparkı bize gösterip "Biz otopark yaptık." demekle olmuyor. Aydın sadece Efeler'den ibaret değil, Aydın'ın Söke, Nazilli, Kuşadası, Didim gibi büyük ilçeleri var ve buralarda da otopark sorunları var, bunları geçtim en küçük ilçelerimizde dahi şu an bu sorun var. Bazı ilçelerde belediye meclisinin, kendi partilerinden olan belediyelerde dahi, otopark yapmaya yönelik girişimlerini dahi büyükşehirin elinin tersiyle ittiğini, "Siz bize şart koyamazsınız, biz istediğimiz gibi yaparız." durumuna soktuğunu biz biliyoruz. Bu noktada Nazilli İstasyon Bulvarı'nda yapılacak otoparkın sanırım önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak, orada da şu an meydanın üstüne altından daha çok araç park ettiği de arkadaşlarımızca ifade ediliyor. "Efeler'de bulunan Atatürk Kent Meydanı'nın altındaki otoparkı görmüyor musun?" diyenlere Aydın'ın diğer ilçelerini gösteriyoruz. O zaman oraları da yapsınlar" diye konuştu.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun seçim vaatleri arasında yer alan altgeçit ve üstgeçit projelerinin henüz tamamıyla hayata geçirilmediğini, bu konu hakkında büyükşehir tarafından yapılan açıklamaların yetersiz olduğunu belirten Özmen, "Bu sorunun temel nedeni büyükşehirden kaynaklanıyor. Her seferinde karayollarının kendilerine cevaben verdiği bir yazıyı öne sürüyorlar, karayolu orada çok açık bir şekilde ifade ediyor, karayollarının sorumluluk alanındaki altgeçitlerde biz yapacağız, biz planlayacağız diyor. Büyükşehir belediyesinin 2014 seçimlerinde vaat ettiği 22 tane altgeçit ve üstgeçitin kaç tanesi karayollarının sorumluluk alanında, kaç tanesi büyükşehirin sorumluluk alanında? Bunun cevabını versinler ondan sonra bir daha konuşalım" dedi.

"SPOR GENÇLERİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Haziran ayının son günlerinde Aydın için müjdelenen birçok spor yatırımını hatırlatarak projelerin yapımına en kısa sürede başlanacağını, sporun genç ve yetişkin vatandaşlar için öneminin farkında olduklarını söyleyen Özmen, "Özellikle halı saha yatırımlarımız,  yeni Kapalı Spor Salonu projesinin Aydın'ın yeni gelişen bölgesi olan Çine yolu üzerinde yapılacak olması, şehir merkezinde bir takım kalabalıkları biraz daha sağa sola yayma, şehir içi trafiğini azaltma noktasında böyle bir düşüncemiz var, modern şehirleşme çerçevesinde. Ciddi bir yatırım var, 150 kadar halı saha ve nüfusu belli bir oranın üzerinde olan ilçelerimizde yüzme havuzları yapılacak. Aydın şehir merkezinde bulunan Pınarbaşı Mesire Alanı'nda yıllardır atıl durumda olan, biz çocukken giriyorduk oraya, yüzme havuzunun tekrar bir cazibe merkezi haline getirilmesi, stadyumun düzeltilerek butik, yaşayan bir stadyum haline getirilmesi noktasında gayret var. Zaten biz Ramazan ayı içerisinde sayın bakanımız Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu içerisinde Kuşadası'na geldiğinde birçoğunu planlamıştık. Oraya tüm ilçe başkanlarımız ve Cumhur İttifakı Belediye Başkanlarımız katılmıştı, tüm ilçeler için olan talepler dile getirilmişti. İnşallah bunlar hızlı bir zaman içinde protokole bağlanıp yatırıma dönüştürülecek. Spor gençlerimizin gelişimleri açısından, insanlarımızın boş zamanlarında yürüyüş yapmaları açısından önemli bir alan" ifadelerini kullandı.

"EFELER'DE 3 TANE KAYIP VAR"

Aydın'ın merkez ilçesi Efeler'de 3 adet kayıp alan olduğunu, bu alanların eski otogar, eski minibüs garajı ve Mimar Sinan Kapalı Spor Kompleksi olarak sıralandığını söyleyen Özmen, "Kompleks yıkılmış durumda, şu an mezbelelik halinde. Etrafında duvar yok, bir şey yok yani şehrin merkezinde bir mezbelelik. Yıllardır buralar böyle bu halde duruyor. Biri pazar yeri oldu, biri mecburiyetten otopark oldu, Mimar Sinan'da ki alan ne olacak bilmiyorum. Vatandaşlar artık boş günlerinde kendileri ihtiyaçlarını gideriyor bir şekilde" diyerek bu alanların değerlendirilmesini istedi.

"AK PARTİ'NİN AYDIN'DA YÜKSELEN BİR TRENDİ VAR"

AK Parti olarak 2002 yılında yüzde 18 oy ile yola çıktıkları Aydın'da 2019 seçimlerinde yüzde 45 bandına dayandıklarını, AK Parti ile birlikte Türkiye'nin de güçlendiğini söyleyen Özmen, "Geçmiş yıllardaki bütün seçim sonuçlarını göz önüne aldığımızda AK Parti'nin Aydın'da yükselen bir trendinin odluğunu görüyoruz. 3 Kasım 2002'de yüzde 18 ile başlayan sürecimiz son yerel seçimde 45'e kadar dayandı. Bizim niyetimiz geriye gitmek değil, daha üste çıkmak. Milletvekillerimizle, MKYK üyemizle, genel merkezimizle, kadın ve gençlik kollarımızla, ilçe teşkilatlarımız ile bunun çalışmalarını yapıyoruz. Şu an hedefe kilitlenmiş durumdayız. Aydın'da önümüzdeki dönemde inşallah 2018 seçimlerinden daha iyi bir sonuç elde edeceğimize yürekten inanıyoruz, bunun için gayret ediyoruz. Sahada da zaten bunun karşılığını görüyoruz. Pandemi döneminde de biz sahadaydık, pandemi döneminden sonrada biz sahadayız. Hem seçmenimiz hem vatandaşlarımız Türkiye'nin nereye gittiğini, kimin ne beklentisi olduğunu, kimin kimlerle işbirliği içerisinde olduğunu herkes görüyor. En azından şunu ifade etmek lazım; Cumhur İttifakı'nın bir adayı var, Millet İttifakı'nın bir adayı dahi yok. Adayımızın belli olması ve bunun saha tecrübesi, 19 yıllık devlet kademesindeki yönetim tecrübesi milletimize çok büyük bir güven veriyor. Özellikle son zamanlarda dünya devletleri ile yürüttüğümüz diplomatik ilişkiler, Türk ordusunun dünyanın birçok yerinde adından söz ettirmesi, bizim savunma sanayi ürünlerimizin birçok ülkeye ihraç edilmeye başlanması Türkiye'nin bundan sonraki süreçte hem bölgede hem de dünyada yerinin çok daha fazla olacağını gösteriyor. Ben milletimizin büyük ve güçlü Türkiye idealine inandığına ve buna destek vereceğine inanıyorum önümüzdeki süreçte. Bu milletin yanlış ile ittifak edeceğine de asla inanmıyorum" diye konuştu.

"SAHA ZİYARETLERİ İLE VATANDAŞIN SORUNLARINA YETKİLİLERE ANLIK İLETİYORUZ"

Gerçekleştirdikleri aktif saha ziyaretleri ile Aydın'ın 17 ilçesinde vatandaşın yanında olduklarını, bu ziyaretler sayesinde vatandaşın sorunlarını yetkililere anında iletebildiklerini söyleyen Özmen, Aydınlılara aşı çağrısında da bulundu. Özmen, "Biz ziyaretlerimizi sahadan topladığımız talepleri, hükümetin eksik kalan destekleri varsa yada vatandaşın farkedilemeyen sıkıntıları varsa bunları biz yukarıya doğrudan ilettik. Biz her ay düzenli olarak Başkanlar Toplantısı'nı, İl Bölge Başkanları Toplantıları'nı yapan bir teşkilatız.

Bu toplantıları da sadece il başkanları değil birimlerimizde yapıyor. Bizim hepimizin WhatsApp grupları vardır, sahada gördüğümüz en ufak bir eksiği veya şikayeti direkt olarak yukarıya bildiririz. Aklımda kalan örneklerden biri mesela 18 günlük tam kapanma sürecinde pazar yerlerinin kapatılması konusunda. Bu konuda bizim ve bazı illerin milletvekillerinin girişimleri oldu, sonucunda pazar yerleri açılarak ürünün satılması sağlandı. Yine bir takım mevzuattan kaynaklı sahada yaşanan sıkıntıları biz birebir iletme şansını buluyoruz, bunların hepsini biz elimizden geldiğince yukarı ilettik ve çoğunun da yerine geldiğini görüyoruz. AK Parti Teşkilatları Türkiye'nin her yerine dağılmış durumda, buralarda yaşanan tüm sıkıntılar merkeze bir şekilde ulaştırılıyor ve çözüm bulunuyor. Yasal değişiklikler gibi hususlar varsa bunlar takvime bağlanıyor. 

Burada yine esnaflarımızdan Allah razı olsun, gerçekten 1 buçuk yıl boyunca hiç iş yapmayan esnaflarımız oldu ama burada bile biz şu olgunluğu gördük; tüm dünyayı sarsan bir sıkıntı var, tüm dünya bu halde ve hükümetimiz elinden geleni yapıyor, inşallah bu hastalık en kısa zamanda elimizden gider bizler de işimizi yaparız. Çok şükür bugünlerde biraz derlendik toparlandık ama vakaların tekrardan artışa geçiyor olması bizi üzüyor. Bu bakımdan aşı olmayan arkadaşlarımızın bir an önce aşı olarak başkalarının hakkına girmemesini talep ediyoruz"
ifadelerini kullandı.

"BİZİM NEREDE OLACAĞIMIZIN TAKDİRİNİ YETKİLİ MERCİLER VERİR"

Kulislerde milletvekilliği sıralamasında isminin ön planda olduğu yönünde ortaya atılan iddialara da yanıt veren Özmen, "Biz bugüne kadar hep genel merkezimizin, başkanlarımızın talimatları neyse ona uyduk, oralardan gelecek işaretleri bekledik. Bizim siyasette geleceğe ilişkin hedeflerimiz olmaz, görevlerimiz olur. Görev verildiğinde de elimizden geldiğince en iyi şekilde göstermeye gayret ediyoruz. Gizli ajandamız, kafamızın arkasında başka bir şey yok. Biz, samimi olarak söylüyorum, 2023'te Cumhur İttifakı'nı başarıya taşımak için gayret ediyoruz, bu süreçte bizim nerede olacağımızın takdirini de yetkili merciler verir." ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

whatsapp-image-2021-08-12-at-16-33-16-1.jpeg

whatsapp-image-2021-08-12-at-16-33-16.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler