Pandemi sürecinde alınan önlemler yeterli mi?

Pandemi sürecinde alınan önlemler yeterli mi?

Pandemi sürecinde alınan sayısız tedbirlerin ne kadar yeterli olduğu sorusunu Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydın halkına sorduk.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, COVID-19 salgınını kontrol altına alabilmek için Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda çeşitli tedbirlerin ve yasakların alındığını açıklamış, kısıtlamalar aylarca etkili olmuştu. Birçok uzman ve sağlık çalışanı ise tedbirlerin yetersiz olabileceğini dile getirmiş, konu hakkında yetkilileri uyarmıştı. 

Pandemi sürecinde alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu iddia eden birçok Aydınlı ise tepkilerini sosyal medya aracılığıyla dile getirmişti. Bizler de Ajans Aydın Gazetesi olarak Efeler ilçesinde yaşayan vatandaşlara “Koronavirüs tedbirleri sizce yeterli miydi?” sorusunu yönelttik, cevapları sizler için derledik. 

“ÖNLEM YOK İHMAL ÇOK”

Kısıtlamaların ve önlemlerin salgının yayılma hızını yavaşlattığını fakat zaman zaman yeterli tedbirlerin alınmadığını iddia eden Zekir Seçen, “Hepimiz bilinçli bireyler olarak ne zaman bu salgından kurtulacağımızın umuduyla elimizden gelen her tedbiri alıyoruz, almaya çalışıyoruz. Yeri geliyor yetkililer de ellerinden gelenini yapmaya çalışıyor yani en azından bize öyle gösteriliyor. Çok daha fazla çaba gösterilebilir. Yetkililerden tek ricam biraz daha sıkı bir önlemin alınması” dedi.

“YETKİLİLER BU DURUMU BİRAZ DAHA SIKI TUTMALI”

Pandemi sürecinde vatandaşların ve sağlık çalışanlarının elinden geleni yapmaya çalıştığını fakat yeterli bulmadıklarını söyleyen Emir Pınarlı, “Biz elimizden geldiğince bize ne yapmamız gerektiği söylenen aynı şekilde bizim de bildiğimiz her türlü tedbirleri almaya gayret ediyoruz. Yetkililerin bu konu hakkında ne yapılacağı konusunda bizden çok daha geniş bir bilgi birikimine sahip oldukları için daha iyi ve sıkı tedbirler alacaklardır. Daha fazla çaba göstermelerini umut ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler