TURKOVAC aşısında flaş gelişme

TURKOVAC aşısında flaş gelişme

Faz-3 çalışmaları süren TURKOVAC aşısının vatandaşlara uygulanacağı pilot iller arasında Aydın'ın da yer aldığı öğrenildi.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede yerli aşının kısa sürede devreye alınması için gönüllü vatandaşlar üzerindeki uygulama devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) iş birliğiyle geliştirilen TURKOVAC aşısının Faz-3 çalışmaları sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yakın zamanda yerli aşının uygulanacağı pilot illeri açıklaması bekleniyor.

AYDIN DEVLET HASTANESİ'NDE UYGULANACAK

Ajans Aydın Gazetesi'nin ulaştığı kulis bilgisine göre; Aydın, TURKOVAC aşısının uygulanacağı pilot iller arasında yer alıyor. Yalnızca Efeler ilçesinde bulunan Aydın Devlet Hastanesi'nde uygulanacağı öğrenilen aşı için ayrı bir oda hazırlandığı, Bakan Koca'nın açıklamasının ardından aşının gönüllü vatandaşlara uygulanmaya başlayacağı öğrenildi.

"TURKOVAC KİMLERE YAPILACAK"

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde TURKOVAC aşısının kimlere uygulanacağı hakkında açıklama yapan İzmir İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Mehmet Burak Öztop, "Tüm İzmirlileri, TURKOVAC aşısı olmak isteyen tüm gönülleri bu 3 hastanemize bekliyoruz. İlk etapta, 2 doz Sinovac aşısı yaptıran 60 yaş altı vatandaşlarımızı 3. doz olarak TURKOVAC aşısı yaptırmak isteyenleri davet ediyoruz. Önümüzdeki haftalarda hiç aşı yaptırmamış vatandaşlarımıza TURKOVAC aşısı yapmaya başlayacağız" ifadelerini kullanmış, TURKOVAC aşısı için gönüllülük şartının arandığını belirtmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler