Pazarda fiyatlar cep yakıyor

Pazarda fiyatlar cep yakıyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı pazarında meyve ve sebze fiyatları cep yakıyor.

Aydın’ın Efeler ilçesinde uzun yıllardır kurulan ve bölgenin en büyük pazarı ünvanına sahip Salı pazarında meyve ve sebze fiyatları cep yakıyor. Alışveriş için pazara gelen vatandaşlar ve tezgah açan pazarcı esnafı yüksek fiyatlardan yakındı.

 

BOŞ GELİP BOŞ DÖNÜYORUZ

 

Mutfak alışverişi için pazara gelen Aydınlı vatandaşlardan Zübeyde Akça, “Pazarın bir ucundan diğer ucuna kadar dolaştım. Özellikle meyve fiyatları çok yüksek. Bütçemiz dahilinde alışveriş yapıyoruz. Bu da hemen hemen pazara geldiğimiz boş çantanın eve boş dönmesine denk geliyor” dedi.

 

DENETLEMELER YETERSİZ

 

Uzun yıllardır pazarda tezgah açan bir esnaf, “Zaten maliyetler yüksek. Hal’den aldığımız ürünün maliyeti yüksek olduğu için tezgah fiyatı da yüksek oluyor. Doğal olarak vatandaşlarımız duruma tepki gösteriyor. Ancak biz aldığımız ürünü zararına satamayız. Bu nedenle işlerimiz biraz durağan geçiyor. Ayrıca son zamanlarda artan seyyar satıcılar şehrin birçok bölgesinde tezgah açıyor. Yer parası, vergi ödemiyor. Zabıtalarda bu duruma yeterince hassasiyet göstermiyor” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler