Pazar'da ürün çok müşteri yok

Pazar'da ürün çok müşteri yok

Aydın'da kurulan semt pazarında esnaflar dertli. Kilolarca ürünlerin getirildiği pazar alanında müşterilerin az olması esnafı düşündürüyor.

Aydın'ın Efeler ilçesinde kurulan semt pazarında esnaflar, müşterinin az olmasından yakınıyor. Yüzlerce tezgaha serilen ürünlerin fiyat aralığının da düştüğüne dikkat çeken pazarcı esnafı Kenan Balantekin, "Süpermarkette 8 lira olan elma bizde 5 lira ama yine de beklediğimiz gibi bir satış yapamıyoruz" dedi.

"PAZARDAN ALIŞVERİŞ YAPMAK DAHA UYGUN"

Süpermarkette satılan manav ürünlerinde fiyat aralığının yüksek olduğuna vurgu yapan Balantekin, "Tabi birçok vatandaşımız market alışverişi yaparken manav alışverişini de oradan yapıyor.  İster istemez manav reyonundaki fiyatlardan şikayet ediyor. Ama aynı vatandaşlarımız pazara çıksalar aradaki farkı net olarak göreceklerdir. Çünkü zincir marketlerde satılan ürünlere nazaran pazarda satılan ürünler 3-4 lira daha uygun oluyor" dedi.

"EKONOMİK ŞARTLAR DA ETKİLİ"

Meyve sebze alışverişi için yıllardır semt pazarlarını tercih ettiğini söyleyen Sinan Kaya, "Ben zincir marketlerden hayatta manav alışverişi yapmam. Çünkü pazarda ürünler daha taze daha uygun. Ancak pazar alanındaki boşluğu ben birazda ekonomiye bağlıyorum. Daha önce rahat rahat alışverişimi yapıp gidiyordum. Ama şimdi her ürünün ağırlığını düşürdüm. 1 kilo yerine yarım kilo alıyorum. İnsanlar gerçekten zor bir süreçten geçiyor. Haftada bir gün pazar yapanlar iki hafta da bir gün çıkmaya başlamış. İnşallah bir an önce ekonomik olarak bu sıkıntıdan kurtuluruz" diye konuştu.


whatsapp-image-2021-11-20-at-13-21-41.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler