PCR testi kararını destekliyor musunuz?

PCR testi kararını destekliyor musunuz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs sürecinde alınan yeni kararları açıkladı. Ajans Aydın Gazetesi olarak Atatürk Kent Meydanı'nda vatandaşlara "PCR testi kararını destekliyor musunuz?" sorusunu yönelttik, cevapları sizler için derledik.

Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs sürecinde alınan yeni kararları kamuoyuyla paylaştı. Gündem hakkında da değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eylül ayında okullarına kavuşmayı bekleyen öğrencilerimizin geleceğinin bu konuda kat edilecek mesafeye bağlı olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla öğrencilerle irtibatlı ama aşı olmayan öğretmen ve görevlilerin haftada en az 2 kez PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz. Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz. Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız. Uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğu için zorunlu PCR testi uygulamasını devreye alacağız" dedi.

Ajans Aydın Gazetesi olarak Efeler ilçesinde bulunan ve şehrin merkezinde yer alan Atatürk Kent Meydanı'nda günlerini geçiren vatandaşlara "PCR testi kararını destekliyor musunuz?" sorusunu sorduk, cevapları sizler için derledik.

"KARAR GENİŞLETİLMELİ"

3 doz aşı olduğunu, 4'üncü dozu da gözünü kırpmadan olacağını söyleyen 66 yaşındaki Rasim Özçiçekçi, "Kararı tabii ki de destekliyorum. Bu kararı desteklemeyen adamın koronavirüs nedeniyle canı yanmamış demektir. Bu hastalık yataklara düşürüyor, hayatı kökünden etkiliyor. Ekonomimizin geldiği durum ortada, tekrar canlanmak için bu karar en sert şekilde uygulanmalı. Hatta bence sokağa çıkarken bile uygulanmalı" diye konuştu.

Kararın kafe, restoran, lokanta gibi işletmelerde de uygulanmasını talep ettiklerini söyleyen İsmail Fırat, "Garsonluk yapıyorum ben, evde yaşlı ailem var. Herkes buraya geliyor, geldiği gibi maskeyi çıkartıyor. Yasak diye bir şey kalmamış durumda gördüğünüz gibi. Koronavirüs unutuldu fakat bu karar ile aşılanma teşvik edilecek. Bence PCR testi zorunluluğu işletmelerde de uygulanmalı" ifadelerini kullandı.

"AŞI KARŞITLARI YILDIRILACAK"

Karar ile aşı karşıtı kişilerin aşıya teşvik edileceğini, bir anlamda yıldırılacağını düşündüğünü söyleyen Hemşire Buse Özen, "Hastanelerde aylardır çalışan bizleriz, bu virüsün bitmemesine neden olan ise aşı karşıtları. Bu karar ile aşı karşıtlarının yıldıracağına inanıyorum. Herkes aşısını olmalı, bu hastalık hala ciddiyetini koruyor. Kararı sonuna kadar destekliyorum" dedi.

"HİÇBİR ŞEY DİKTA EDİLEMEZ"

Kararı olumsuz karşıladığını, uygulamanın bir dikta olduğunu düşündüğünü söyleyen Ayşe Sergün ise, "Tamam virüs ile savaş var fakat virüs hala yaygınken okulları açmak ne kadar doğru? Veya aşı olmak istemeyen kişiler bu testi yaptırmak zorunda mı? Belki ben olmak istemiyorum, mesleğimi bırakayım? Madem bir virüs var, bununla savaşı uzaktan eğitime devam ettirerek sürdür. Böyle bir saçmalık yok yani. 1 buçuk yıl olmuş, uzaktan eğitim sistemi hala oturmamış. Böyle şey olmaz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler