Aydın'da okul servisi ücretlerine zam kapıda

Aydın'da okul servisi ücretlerine zam kapıda

ASOF Başkanı Semih Özmeriç, 6 Eylül'de başlayacak olan yüz yüze eğitim nedeniyle okul servisi personellerinin aşılama işlemlerinin sürdüğünü söyledi. Özmeriç, okul servisi ücretlerinde fiyat arttırımı yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası, aşı olmayanlarda PCR testi isteneceğini açıkladı. Buna göre, 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla henüz aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırması istenecek. Aşı olmayan üniversite öğrencileri ve üniversite çalışanları düzenli PCR testi yaptıracak. Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulaması devreye alınacak . Uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğu için zorunlu PCR testi uygulaması devreye alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan kararın ardından okul servislerinde alınacak olan önlemler merak konusu oldu. Ajans Aydın Gazetesi muhabirine konu hakkında açıklamalarda bulunan Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, okul servislerinde gerekli dezenfeksiyon işlemlerinin gerçekleştirildiğini, sürücülere ve personellere aşı olmalarının tavsiye edildiğini söyledi. 

"VELİLERİMİZ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE ÖĞRENCİLERİNİ GÖNDEREBİLİRLER"

Aydın Şoförler Odası üyesi servis şoförleri ile personellerine aşı olmalarını tavsiye ettiklerini belirten Özmeriç, "Öncelikle bizler yüz yüze eğitim kararının alınmasını bir dört gözle bekliyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu açıklamayı yapması bizleri mutlu etti. Bu konuda sektörün tüm bileşenlerinin elinden geleni yapması gerekiyor, biz Aydın Şoförler Odası olarak odamızın tüm üyelerine, servis aracı şoförleri ile yardımcı personellerine aşılarını usule uygun şekilde yaptırmaları konusunda tavsiyede bulunduk. Toplumumuzu da her fırsatta yeniden kapanmamak için elinden geleni yapmaları için bilgilendirdik. Tüm şoför esnafımızın aşı olması konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Ben sizlere şu sözü verebilirim, bütün servis şoförlerimiz ve yardımcı personellerimiz 6 Eylül'e kadar aşılarını olacaklar. Bunun kontrol mekanizması ile alakalı bazı çalışmalarımızda var. Velilerimiz öğrencilerini gönül rahatlığı ile öğrencilerini gönderebilirler, bizler elimizden geleni yapıyoruz, paydaşlarımız ile de gerekli çalışmaları yürütüyoruz" diyerek velilerin öğrencileri gönül rahatlığı ile servise bindirebileceklerini söyledi.

"FİYAT ARTTIRIMI KAÇINILMAZ"

Aydın'da 2018 yılından bu yana okul servisi ücretlerine zam yapılmadığını, birçok büyükşehirde olduğu gibi Aydın'da da 2021-2022 eğitim öğretim yılında ücretlerde fiyat arttırımı yapılacağını belirten Özmeriç, "Biz çalışmalarımızı yaptık, Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'na talebimizi ilettik. Biliyorsunuz 2 yıldan bu yana herhangi bir zam almadık, geçen yıl bunun sebebi pandemiydi, giderlerimiz, akaryakıt fiyatları ve enflasyon girdileri 2 yıllık geçmiş fiyatlarla beraber arttı. Diğer büyükşehirlerde fiyat alımları başladı, biz hem şoför esnafını hem de velilerimizi mağdur etmeyecek şekilde önümüzdeki hafta içerisinde fiyat arttırımının belirlenmesini bekliyoruz. Fiyat arttırımı kaçınılmaz, şu anda bizim 2 yıl önceki fiyat tarifesi ile kontak açmamız düşünülemez. Biz talebimizi ilettik, kurulda çalışmalarını yapacak, makul bir fiyat belirlenecek" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler