Pehlivan develer İncirliova'da kıran kırana güreşti

Pehlivan develer İncirliova'da kıran kırana güreşti

Aydın'ın İncirliova ilçesinde 34. Deve Güreşi Festivali gerçekleştirildi.

İncirliova Belediyesince İstiklal Mahallesi'ndeki Deve Güreşi Arenası'nda düzenlenen festivalde, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen 180 deve boy gösterdi. Girişlerin biletli olduğu etkinlikte, havanın soğuk olmasına rağmen binlerce kişi alanı doldurdu.

 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve bazı ilçe belediye başkanları da güreşleri izleyip seyircileri selamladı. Aytekin Kaya festivali bu yıl belediyenin spor kulübü yararına gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Bu arada Avrupa Komisyonu PRIMA Programı tarafından desteklenmeye uygun görülen "Akdeniz Havzasında Deve Sütü Üretimi, İşlenmesi ve Tüketiminin Artırılması Projesi" kapsamında ilçede bulunan 9 ülkeden 17 kişi de güreşleri izledi.

 

Gazetecilere açıklama yapan projenin Türkiye'deki paydaşı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atakan Koç, yabancı konuklardan bazılarının ilk kez deve güreşi izlediğini, organizasyonu beğendiklerini söyledi.

 

BU KÜLTÜRE SAHİP ÇIKMALIYIZ

 

Deve güreşleriyle Yörük – Türkmen geleneğini yaşattıklarını belirten Kaya, “Kendim deveciyim. Deveciliğe 6 yaşındayken başladım, 1972’den beri devemiz var. Devam ettirerek buraya kadar geldik. Deve güreşleri güzel bir kültür. Bu kültürün yaşaması için belediye başkanlarının bu işe sahip çıkması lazım. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir gelenek yok. Avrupa Birliği’nden konuklarımız var. Deve güreşlerini ilk kez burada görüyorlar. Bu bizim bayramımız. Bütün güreşseverlere hayırlı olsun” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler