Polat Group Redüktör’e Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı desteğİ

Polat Group Redüktör’e Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı desteğİ

Türkiye’deki sayılı redüktör firmalarından olan ve hızla büyüyerek adından söz ettiren Polat Group Redüktör A.Ş’nin yeni ürünü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Sanayi ve Teknoloji Hamlesi Programı kapsamında desteklenen 21 projeden biri oldu.

Aydın’da yer alan Polat Group Holding’in bir iştiraki olan Polat Group Redüktör, “Sikloid Redüktör” üretim projesi ile yüksek teknoloji kullanılan robotlar, cnc tezgahları, otonom araçlar, eklemeli imalat donanımları, santrifüj ayırma sistemleri, spindle-pozisyoner gibi hassas tezgah yardımcı ekipmanları başta olmak üzere makine imalat sektörünün ihtiyacı olan, yurtiçinde endüstriyel ölçekte üretilmeyen sikloid redüktörlerin üretimlerini yurtiçinde gerçekleştirerek dışa bağımlılığın azaltılmasını sağlayacaktır.

Bu projenin hayata geçmesi ile beraber dünyada sikloid redüktör üretimi yapan az sayıda ülkeden biri olunacaktır. Teknolojinin millîleştirilmesine ve yerli olmasına katkı sağlanacaktır. Yerli üretimle birlikte sikloid redüktörlere erişimin kolaylaşması, ülkemizde bu redüktörü kullanabilecek makine endüstrisinin ürettiği ürünlerin kalitesini de artıracaktır.

Sikloid redüktör üretimi ile aşırı yüklere dayanımlı yüksek verimli ve uzun ömürlü makine sistemlerinin kurulmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Sikloid Redüktörler disk formundaki özel yapısıyla şok darbelere dayanıklı, aşınmaya karşı dirençli ve titreşimsiz çalışma sağlarlar. Ayrıca kompakt yapıda olması sebebiyle daha küçük hacimlerde büyük çevirim oranları yakalayabilmekte ve yüksek verimliliğe sahiptirler.

Sikloid redüktörün Türkiyede üretime geçmesiyle birlikte deniz aşırı ülkelerden yapılan ithalat azalacaktır. Lokasyon avantajı ile birlikte ülkemiz, yakın coğrafyada bulunan; Avrupa, Afrika, Rusya ve Orta Doğu pazarları için tedarikçi konumunda olacaktır.

img-1271.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler