Rektör Kent: "Bıçak parası rüşvet demektir"

Rektör Kent: "Bıçak parası rüşvet demektir"

ADÜ Rektörü Bülent Kent, Aydınlı vatandaşlara uyarıda bulundu. Rektör Kent hastanede bıçak parası isteyen doktorların kendilerine dilekçe ve belge ile şikayet edilmesini istedi.

Adnan Menderes Üniversitesi Senato Salonu’nda Aydın Basını ile buluşan Kent, son dönemde iyice artan bıçak parası konusunda açıklamalarda bulundu. Rektör Kent, vatandaşlara çağrıda bulunarak, “ADÜ hastanesinde sizden kanun dışı bıçak parası isteyenleri bize dilekçeli olarak şikayet edin. Bu rüşvettir, ve suçtur” dedi.

“BİZE BELGE İLE GELSİNLER GEREKENİ ANINDA YAPALIM”

Rektör Kent açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Aydın’da bıçak parası daha fazla. Mesela Ankara’da gündemden düşmüş bu bıçak parası ama bize Aydın’da daha fazla olduğu söylendi bana. Şimdi vatandaş bıçak parası veriyor sonra bana mesaj atıyor, “Hocam sizin şu bölümünüzdeki doktor benden şu kadar para aldı.” Tamam diyorum bana yazılı şikâyet dilekçesi ver. “Hocam benim tedavim devam ediyor, ben dilekçe veremem” diyor. Ben bunu nasıl çözeyim? Siz şikâyet edeceksiniz ki biz de o hocaya suç duyurusunda bulunacağız. Şimdi bana geliyor ben cumhuriyet savcısına bildirdim. Cumhuriyet savcısı elinde bilgi, belge var mı diyecek.”

“Twitter hesabımdan da sürekli yazıyorlar. Var, çok aktif. Kullanılıyor. Ben uyarıyorum, bıçak parası rüşvettir. Ceza kanunu bakımından suçtur ama bu sadece rektörlük olarak bizim çözeceğimiz bir konu değil. Bu bıçak parasını veren kişinin bize bilgi, belge getirmesi gerekiyor. Biz bunu çözemiyoruz.”

“ÖZEL MUAYENELERE ÇÖZÜM BULAMIYORUZ”

“Bir diğer sorunumuz da özel muayenehaneler. İl Sağlık Müdürlüğü bunlara izin veriyor. Denetimi, kontrolü yapan orası. Biz hocalarımızın hukuka aykırı bir şekilde muayenehane açmasını istemiyoruz. Başhekimimiz de bu konuda çok ısrarcı, hocalarla bu anlamda kavga da ediyor. Kişisel husumet de oluyor ama hocalar açıyor. Kendi muayenehanesine gönderiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler