Restoran da yemek fiyatları cep yakıyor

Restoran da yemek fiyatları cep yakıyor

Aydın’da bulunan restoranlardaki yemek fiyatları geçtiğimiz günlerde tartışma konusu olmuştu. Esnaf, ürünlere gelen zamlardan dert yanarken vatandaşlar ise alım gücüne vurgu yaptı.

(Haber: Evin Güneş)

Efeler ilçesinde vatandaşların sık sık tercih ettiği çorba ve ev yemeklerindeki fiyat artışı restoranlara ilginin azalmasına neden oldu.

“İŞLETMELERE GÖRE DEĞİŞKENLİK GÖSTERİYOR”

Bazı işletmelerde çorba fiyatları 60 ila 150 lira arasında değişkenlik gösterirken, bazı işletmelerde bu rakam 200 liraya kadar çıkıyor. Kent merkezinde bulunan restoranlarda sulu yemek çeşitleri ise 80 ila 200 lira arasında, ızgara çeşitleri ise porsiyonuna göre 500 liraya kadar ulaşıyor.

“TABLDOT FİYATLARI İLGİ GÖRÜYOR”

Öte yandan tabldot çeşidi olarak hizmet veren işletmelere ise ilginin daha fazla olduğu gözlemlendi. 3 çeşit yemeğin 120 ila 150 lira arasında değiştiği işletmelerde kimi zaman kuyruklar oluştuğu görüldü.

“ZAM GELMEDİKÇE BİZ ZAM YAPMAYIZ”

Özelikle et fiyatlarındaki değişikliğin fiyatlara yansıdığını söyleyen işletme sahipleri ise, “Biz keyfi zam yapmıyoruz. Mesela ete zam geliyor. Bu da mecburen bizim fiyatlara yansıyor. Maliyetler artıkça biz de küçülmeye gidiyoruz. Daha önce part time öğrenci çalıştırıyorduk ama şimdi onu da yapamıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler