Sağlık Bakanlığı'ndan şok karar!

Sağlık Bakanlığı'ndan şok karar!

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığı'nın aldığı yeni kararla birlikte İngiltere varyantı tespit edilen kişilerin 10 günlük izolasyon sürelerinin sonunda test yaptırmadan ve test negatifliği aranmadan izolasyonları sonlandırılacak.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, mutant virüslere ilişkin karantina süresini uzatmıştı. Bu kapsamda daha önce tüm varyant suşların 10 gün izolasyona alınması istenmişti. Bu kararda düzenlemeye gidildi.

Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi'nde yapılan güncellemeye göre Güney Afrika ve Brezilya varyant suş tespit edilen kişilere 10 gün izolasyon verilecek. Bu sürecin ardından PCR testi yaptırmadan ve negatiflik aranmadan izolasyonları sonlandırılmayacak.

Haber Global'de yer alan habere göre, İngiltere varyantı tespit edilen kişilerin ise 10 günlük izolasyon sürelerinin sonunda test yaptırmadan ve negatiflik aranmadan izolasyonları sonlandırılacak.

Wuhan'da ortaya çıkan koronavirüsün mutasyona uğramamış ilk hali için de benzer bir uygulama yapılıyor. 10 günlük izolasyonun ardından negatiflik aranmadan izolasyon sonlanıyor.

Aynı zamanda 5'nci gün yapılan PCRtesti negatif gelenlerin de karantinaları 7'nci gün sonlanıyor.

İngiltere varyantında erken dönemde izolasyon sonlanmayacak. Ancak karantinanın sonunda PRC testi de yaptırmak gerekmeyecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler