Saraç: "Salı pazarı sokak aralarına kurulmamalı"

Saraç: "Salı pazarı sokak aralarına kurulmamalı"

Aydın’da 3 dönem Zafer Mahallesi muhtarlığı yapan Mustafa Saraç, Ajans Aydın gazetesinin ‘Muhtarlar Konuşuyor’ köşesine konuk oldu.

(Haber: Berna TURAN)

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Zafer Mahallesi’nde 15 yıldır muhtarlık görevini sürdüren Mustafa Saraç, sağlığının el vermesi ve mahalle halkının tercihi üzerine tekrardan muhtarlığa aday olacağını belirtti.

“EFELER BELEDİYESİNİN MAHALLEMİZE BÜYÜK KATKILARI OLDU”

Yerel yönetim ile olan diyaloğuna ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunan Saraç,
“Belediyelerimizin mahallemiz için katkıları çok fazla oldu. Özellikle Efeler Belediyesinin mahallemize büyük katkıları oldu. Efeler belediyesi mahallemize bir hanımevi kazandırdı. Pınarbaşı Mesire alanına tırmanma şeridi ekledi. Yine pınarbaşı yerleşkesinde down sendromlu kardeşlerimiz için kafe çalışmaları oldu. Psikodestek ve diyetisyen danışmanlığı açtı. Sokaklarımızın temizliği kapsamında, hizmetler sürekli bir şekilde devam ediyor.” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ İSTEK VE ŞİKAYET İÇİN MUHTARLIĞA UĞRAMIYOR”

Zafer Mahallesi’nin Adnan Menderes Üniversitesi’ne yakın bir mahalle olması nedeniyle öğrenci nüfusu yoğunluğunun bulunduğuna dikkat çeken Saraç, “Mahallemizde okulların açılmasıyla nüfusumuz ortalama 5 bin artıyor. Mahallemizde bunun yanında yurt ve apartlarda ağırlıklı bir şekilde yer alıyor. Önceki yıllarda aileler ve öğrenciler arasında uyuşmazlıklar bulunuyordu. Şuan bu sorunu aştık. Her iki tarafta birbirine saygılı bir çerçevede yaşam koşullarını sürdürüyor. Ancak öğrencilerimiz istek ve şikayetleri üzerine hiç muhtarlığa uğramıyor” ifadelerini kullandı.

“ARTIK PAZAR YERLERİ SOKAK ARALARINDA OLMAMALI”

İlçenin en büyük semt pazarı olan Salı Pazarı’nın sokaklarda kurulmaması gerektiğini belirten Saraç, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Artık pazar yerleri sokak aralarında olmamalı. Sokakta pazar kurulması bence uygun değil. Özellikle böyle büyük bir pazarın kurulması, afet durumları için risk oluşturuyor. Salı günü mahallemizde kurulan bu pazar nedeniyle ambulans, itfaiye gibi ekipler zorluklar çekmektedir. Bu alanın eski garaj alanında olmasını mahallelimiz talep ediyor.

Mahalle halkı olarak Zafer Meydanında yer alan garaj alanından rahatsızlık duyuyoruz. Artık o alanın güzel bir proje ile desteklenmesini ve değerlendirilmesini temenni ediyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler