Savaş: 2023 yılı bütçemiz 20 yıldır hazırlığını yaptığımız ülkemizin yükselişinin ilk adımıdır

Savaş: 2023 yılı bütçemiz 20 yıldır hazırlığını yaptığımız ülkemizin yükselişinin ilk adımıdır

AK Parti Aydın Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa Savaş, 2023 yılı bütçesine yönelik basın açıklaması yayınladı. Savaş, ‘‘Aydın’ımız 2023 bütçesinden gereken desteği ve katkıyı alacaktır’’ dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa Savaş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

‘‘TBMM Genel Kurulunda, 12 gün aralıksız devam eden Cumhuriyetimizin 100. Yılına ulaştıracak 2023 yılı bütçemiz kabul edildi. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve ülkemizin her alanda kalkınmasını hedefleyen 'Türkiye Yüzyılı' vizyonun ilk, AK Parti hükümetlerinin 21. bütçesini hazırlamanın onuruna ulaştık. Bu vesileyle 2023 yılı bütçemizin ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Hükümetimizin tüm bütçelerindeki gibi “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarıyla 2023 bütçemizde de odak noktamız insanımız olmuştur. Aziz milletimizin talepleri ve ihtiyaçları bütçemize yön vermiştir. AK Parti olarak her zaman milletimizin yanında olan bir anlayışla kaynağını milletimizin alın terinden alan, bugüne kadarki bütçeleri nasıl milletimizin bizlere emaneti olarak gördüysek, 2023 yılı bütçesini de aynı şekilde görüyoruz. 2023’te yapacağımız yatırımlarımızın yol haritası olan Bütçemiz, eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, adaletten güvenliğe, enerjiden ulaştırmaya kadar 20 yılda sağladığımız kazanımları daha da ileriye götürecektir.

2023 bütçemiz yaklaşık 4 buçuk trilyon lira ile Türkiye Yüzyılının ilk bütçesidir. Bütçemiz sayesinde 81 ilimizde hayata geçirdiğimiz proje ve yatırımlara yenilerine ekleyecek, ülkemizin kalkınmasına ve milletimizin refahının artmasına önemli bir destek olacaktır. 

Bütçemiz, ülkemizin her bir ferdinin sağlık, eğitim, ulaşım ve sosyal yardımlar gibi ihtiyaçlarını gidermeyi amaçlayan Türkiye’nin bütçesidir.

Bütçemiz, 17 Bakanlık içinde 435 milyar lira ile en fazla pay alan eğitimin bütçesidir.

Bütçemiz, Tarım ve Orman Bakanlığımıza tahsis edilen miktarın %40'ını tarımsal desteklemeye ayrıldığı tarımın bütçesidir.

Bütçemiz, hükümetlerimiz döneminde 192'den 346'ya çıkan organize sanayi bölgelerinin bütçesidir.

Bütçemiz, sondaj gemilerimizle kendi doğal kaynaklarımızı başkalarına ihtiyaç duymadan çıkarabilmemizin bütçesidir.

Bütçemiz üretimin temel taşı olan enerjide bağımsızlığın bütçesidir.

Dolayısıyla Cumhuriyetimizin 100'üncü yılın bütçesi, yatırım, üretim, istihdam, teknoloji, ihracat ve büyüme odaklı yapıdadır. 

Aydın’ımız da 2023 bütçesinden gereken desteği ve katkıyı alacaktır. Aydın’ımız Cumhuriyetimizin 100. yılında yine tarımın, turizmin, termalin, ticaretin ve sanayinin merkezi olmaya devam edecektir. Aydın Şehir Hastanemizin açılışını inşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte yapacağız. Yine Aydın-Denizli otoyol projemizde 2023 yılında hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Sosyal konut ve iş yeri projelerimizi planlandığımız şekilde yürüteceğiz. 

2023 Yılı Bütçe görüşmeleri kapsamında, Adnan Menderes Üniversitemizin 2022 yılı için 672.322.000 TL olan bütçesi, 2023 yılı için 1.584.413.000 TL olarak kabul edildi. Üniversitemizin de şehrimize değer katacak bilimsel çalışmalara imza atacağına inanıyorum.

İlçelerimizde farklı düzeylerde okul inşaatlarımız devam ediyor, spor yatırımlarımız, sulama gölet ve baraj yatırımlarımız daha da hızlanarak devam edecek ve belirlenen zamanlarda halkımızın hizmetine sunulacaktır.

Türkiye Yüzyılı'nın ilk bütçesi olan 2023 yılı bütçemiz, 20 yıldır hazırlığını yaptığımız ülkemizin yükselişinin ilk adımıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi 'Öyle bir kazanacağız ki hiç kimse kaybetmeyecek.' Bu bütçe, hepimizin bütçesi; bu bütçe, Türkiye'nin bütçesidir.

Ülkemizi Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaştıracak bütçemizin hayırlı olmasını diliyorum.’’

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler