Savaş: '7 Eylül sıradan bir tarih değildir'

Savaş: '7 Eylül sıradan bir tarih değildir'

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, 7 Eylül Aydın'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Savaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Efeler diyarı Aydın’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz.

101 sene önce Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin yakıldığı ve en önemli mücadelelerinin yaşandığı yer Efeler diyarı Aydın’ımızdır. Dört bir yanı işgal altındayken yokluklar içinde var olma savaşı veren milletimiz, bu topraklarda küllerinden yeniden doğmuştur.

Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe ve Çete Ayşe gibi yiğit efelerimiz mücadelemizin ön safhalarında yer alarak Milli Mücadelemizin başarıya ulaşmasında kilit rol üstlenmişlerdir. Bu yüzden 7 Eylül sıradan bir tarih değildir. 7 Eylül şanla, şerefle anılan bir gurur günüdür.

Bu duygu ve düşüncelerimle; Aydın'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi şükranla anıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler