Savaş'tan 29 Ekim mesajı

Savaş'tan 29 Ekim mesajı

AK Parti Aydın Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Savaş mesajında;

''Tarihimizin şanlı sayfalarına altın harflerle yazılı Kurtuluş Savaşı’nda, millet olarak verdiğimiz mücadelenin kazanılmasıyla ilan edilen Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın iftiharını hep birlikte yaşıyoruz. Bu mücadelenin neticesinde doğan Cumhuriyet güneşimiz o günden bugüne, vatan topraklarımızı aydınlatmaktadır.

Ecdadımızdan aldığımız güç ve kadim kültürümüzün mirasında ilan edilen Cumhuriyetimiz; ırk, dil, din ayrımı yapmaksızın bugün ortak paydada tüm vatandaşlarımızın hissiyatını oluşturmaktadır. Büyük ve güçlü Türkiye’nin temellerinin atıldığı bu tarihi gün ile istiklal ve istikbal mücadelemizde millet iradesinin her şeyin üstünde olduğu gerçeği tüm dünyaya ilan edilmiştir. Esarete karşı gösterilen mücadele sonucu bağımsızlığımızı kazandığımız kurtuluş destanımız yazılmış; Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizde yani milli iradenin temsiliyetinde ilan edilen Cumhuriyet ile bu bağımsızlığımız yeni bir diriliş ile taçlanmıştır.

Cumhuriyetin yılmaz emanetçileri olarak bizler de, bugün dahi devam eden tehdit ile saldırılara karşı aynı azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Her türlü zorluğa rağmen, milletimizden aldığımız güçle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıma hedefimizden asla geri durmadık. Büyük bir coşku ve gururla kutlayacağımız Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü için koyduğumuz 2023 hedeflerimizle, ideallerimize her geçen gün daha emin adımlarla ilerliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerimle, birlik ve beraberliğimizi yapı taşı Cumhuriyetimizin, 97. kuruluş yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve Kurtuluş Savaşı’mızda mücadele eden ebediyete irtihal etmiş kahramanlarımızı, gazilerimizi minnet ve rahmetle yâd ediyorum.

Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun!''

ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler