Semt pazarında ne esnaf ne de müşteri memnun

Semt pazarında ne esnaf ne de müşteri memnun

Aydın'da kurulan semt pazarlarında vatandaşlar artan ürün fiyatlarından şikayetçi. Pazar esnafı ise genel fiyat artışından rahatsız olduklarını dile getirdi.

(Haber: İshak Yazıcı)

Aydın'ın Efeler ilçesinde kurulan semt pazarlarında ürün fiyatlarını araştırdık. Tezgahtaki ürünlerin fiyatları hakkında hem tüketici hem de esnafın görüşlerini derledik. 

Tüketici pahalılıktan şikayetçi

Pazar alışverişine giden vatandaşlar fiyatların bu denli artmasından dolayı dert yanıyor. Şu günlerde bir pazar arabasının dolmasının minimum 800 TL'yi bulduğunu söyleyen vatandaşlar, alım gücünün düştüğünü belirtti. Kırmızı et ve süt ürünlerindeki fiyat artışının yanı sıra meyve ve sebzedeki artışında kendilerini olumsuz etkilediğini ifade etti. 

Esnaf da düşünceli

Son dönemlerde artan maliyetlerle beraber, ürün fiyatlarının da artmasıyla satışların düştüğünü söyleyen pazar esnafı, durumun kendilerinden kaynaklanmadığını belirterek, "Ürünlerin maliyetinin artmasından dolayı fiyatlar da değişiyor. Yakıtın fiyatı düşükken birden yüksek rakamlara ulaştı. Böyle zamlar oldukça bizler de fiyatları arttırmak zorunda kalıyoruz. Durum böyle olunca da satış yapmak zorlaşıyor. Önceden 160 TL'ye alınan bir un çuvalı, şimdi 760 TL'ye çıktı. Buradan elde ettiğim mamulleri düşük fiyattan satmaya çalışıyorum ama olmuyor. Ürünleri sabah tezgaha koyuyoruz, akşam aynı şekilde toplayıp geri dönüyoruz. İşte gezince görüyorsunuz fiyatları. Sebzelerin bazıları ateş pahası" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler