Sevim tekrar aday oldu

Sevim tekrar aday oldu

Eski CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, CHP Nazilli İlçe Örgütü'nde 3 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Genel Kurul'da başkanlık için tekrar aday olacağını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Örgütü'nde başkanlık görevini yürüten Serkan Sevim, 7 Nisan 2021 tarihinde 11 yönetim kurulu üyesinin istifa etmesi ile başkanlık görevinden düşürülmüştü. Aydın gündemini uzun süre meşgul eden gelişmenin ardından göreve Serdar Alptekin başkanlığındaki kayyum yönetimi getirilmişti.

Geçtiğimiz günlerde başkanlık seçimi için Olağanüstü Genel Kurul yapma kararı alan Alptekin yönetimi, kurulun 3 Temmuz'da toplanacağını açıklamıştı. Sevim, bugün düzenlediği basın toplantısı ile göreve tekrar aday olduğunu açıkladı.

Sevim, "Bilindiği üzere her yıl nisan ayında yapılan belediye meclis toplantısında o yıl içerisinde komisyonlarda görev alacak meclis üyelerinin görevlendirilmesi ile ilgili bir sürecimiz oluyor. Bu yıl da CHP tüzüğünün ilçe başkanı olarak bana verdiği yetki sınırları içerisinde, geçen i yılda uyguladığımız yöntemle, İYİ Parti ile İttifak halinde olduğumuz için konunun hassasiyetini gözeterek İl Başkanımız Sayın Ali Çankır'ın bilgisi ve etkisi dahilinde bu süreci başlattık. Uygun görülen atamaları ve görev değişiklikleri ile ilgili tavsiye kararını oluşturduk. Meclis üyelerinin görevlendirmeleri ve görev değişikliği sürecini tek başıma yürütmedim ve tek başıma karar almadım. Komisyonlarda kimlerin olacağına ve belediye başkan yardımcılığı ile ilgili değişimi gerekli olduğuna il başkanımızla uzun bir istişare sonrası örgütümüzden ve kamuoyundan gelen bilgiler ışığında karar verdik. İstifaların yaşandığı güne kadar tüm süreci sayın il başkanımız Sayın Ali Çankır'la birlikte yönettik. Yeni görevlendirilen belediye başkan yardımcımız ve diğer meclis üyelerinin atamasından bir gün sonra konuyla ilgili fikir ayrılığına düşen bir gurup ilçe yöneticimiz 7 Nisan sabahı fotokopi makinesinden çoğaltılan tek tip bir metne imza atarak, partinin içine düşeceği zor durumu göz ardı ederek istifa edip yönetimi düşürmüşlerdir. İlçe yönetiminin düşmesi sonucunda ilçe başkanlığım da düşmüştür. Ne yazık ki CHP Nazilli tarihlerinde ilk defa, seçilen bir yönetim ilçe başkanını düşürmek için istifa etmiştir" dedi ve CHP'yi iktidara taşımak için çalışacağına söz verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler