Ülken'den Binali Yıldırım'lı gönderme

Ülken'den Binali Yıldırım'lı gönderme

Aydın Çıldır Havaalanı'nın Yolcu Trafiğine Açılması Fizibilite Projesi Açılış Toplantısı'nda konuşma yapan AYTO Başkanı Hakan Ülken, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın havaalanının faaliyete geçirileceği yönünde verdiği sözü hatırlattı.

Aydın Çıldır Havaalanının Yolcu Trafiğine Açılması Fizibilite Projesi Açılış Toplantısı; Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekilleri Rıza Posacı ve Bekir Kuvvet Erim, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken'in katılımı ile Rıfat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'nda bugün 15:30'da gerçekleştirildi. Toplantıya ilgili kurum ve kuruluş müdürleri ile birçok odanın başkanı da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını AYTO Başkanı Ülken yaptı. Çıldır Havaalanı'nın kente kazandırılması için gerekli çalışmaların, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) desteği ile, AYTO tarafından gerçekleştirildiğini belirten Ülken, fizibilite planlamasının, Çıldır Havaalanı'nın faaliyete geçebilmesi için büyük önem arz ettiğini dile getirdi. Ülken, "Bugün burada planlamanın çok büyük önem arz ettiğini, planlaması yapılmayan işlerin doğru sonuçlar doğurmadığını bilerek, neyi ve neden istediğimizi ortaya koyabilmek için hayata geçirdiğimiz projenin açılış toplantısını gerçekleştiriyoruz. " diye konuştu.

SON MİTİNGİNDE SÖZ VERMİŞTİ

Konuşmasında eski Başkakan Binali Yıldırım'ın sözlerine de yer veren Ülken, "Binali Yıldırım'ın başbakan olarak son mitingini yaptığı ildir Aydın" dedi ve Yıldırım'ın 22 Haziran 2018'de gerçekleştirilen Aydın mitinginde dile getirdiği "Aydın Çıldır Havaalanı'nı faaliyete geçireceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun." sözlerini hatırlattı.

Yıldırım'ın Aydın mitingine ait videoları da sunan Ülken, Çıldır Havaalanı'nın kentin kalkınması için çok önemli olduğunu, projenin hayata geçirilmesi ile sağlanacak lojistik imkanları sayesinde Aydın ticaretinin yeni bir boyut kazanacağını belirtti.

"YILDIRIM'A SÖZÜNÜ HATIRLATTIK"

Ülken'in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Milletvekili Posacı ise Yıldırım’a söz verdiğini hatırlattığını ancak Yıldırım’ın, "Pilot okulu olarak açacağız demiştim" dediğini belirtti. Posacı, “Bu kaydı alıp kendisine göstereceğim. Biz siyasetçi olarak tüm gayretimizle bunu destekliyoruz. Oda başkanlığı yaptığım dönemde de ciddi kulisler yapmıştık ama bir türlü mesafe aldıramadık. Aydın her yönüyle buna müsait. İnşallah vekilliğimiz bitmeden yolcu taşımacılığına açtırabiliriz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2021-06-21-at-17-55-13-3.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler