"Sigara zamlandıkça vatandaş tütüne yöneliyor"

"Sigara zamlandıkça vatandaş tütüne yöneliyor"

Efeler'de tütüncülük yapan Enes Ekici, sigara zamları sonrasında vatandaşların tütün kullanmaya yöneldiğini belirtti.

Sigaraya bu sabah gelen zamla birlikte; 16 TL olan sigaralar, 17, 17 TL olan sigaralar 18, 18 TL olan sigaralar 19 lira oldu. Grubun sattığı en pahalı tütün ürünü 19.50 TL olurken, en ucuz sigara 15,50 TL oldu. Sigara tiryakileri, sosyal medya hesaplarından yayınladıkları mesajlar ile zamma tepki gösterdi.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde tütüncülük yapan Enes Ekici, sigara zamları sonrasında vatandaşların tütün kullanmaya yöneldiğini söyledi. Ekici, "Her geçen gün tütün kullanan kişilerin sayısı artıyor. Sigara zamları sonrasında vatandaşlar tütün kullanmaya yöneliyor hatta itiliyor" dedi.

"PAKETİ 5 LİRAYA MAL OLUYOR"

Vatandaşların tütün kullanarak sigaranın üçte birinden az bir fiyata nikotin ihtiyaçlarını giderdiklerine dikkat çeken Ekici, "En güzel tabii sigarayı bırakmak ama 2 kişi bırakıyorsa 5 kişi başlıyor bu merete. Sigara içen kişiler şu an en ucuz sigarayı 15 lira 50 kuruşa alırken tütünün paketini 5 liraya mal ediyor, bu yüzden de tütün kullanmaya yöneliyor. Eskiden 'yaşlı sigarası' olarak bilinen Adıyaman tütününü artık 18 yaşındaki gençlerinde içtiğini rahatlıkla görebiliyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler