Sizce asgari ücret ne kadar olmalı? İşte cevaplar…

Sizce asgari ücret ne kadar olmalı? İşte cevaplar…

Aralık ayı başında toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesi Ajan Aydın Gazetesi olarak vatandaşa asgari ücrete dair, “Sizce asgari ücret ne kadar olmalı?” sorusunu sorduk.

Bu gün 5 bin 500 TL olan asgari ücretin ocak ayı itibariyle kaç TL olacağı merak konusu olurken bizler de Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydınlı vatandaşlara “Sizce asgari ücret ne kadar olmalı?” sorusunu sorduk, cevapları sizler için derledik.

Bir insanın geçinebilmesi için asgari ücret 2023 yılında kaç TL olacağı merak konusu. Vatandaşlara asgari ücretle alakalı yönlendirilen soruya genel olarak 8 bin ve 11 bin arası oldu.
 

“ASGARİ ÜCRET DE 10 BİN OLMALI”

Aydınlı vatandaşların ortak cevabı ise, “Zam yapılmadıktan sonra en az 10 bin lira olmalı” oldu. Asgari ücretin yetmemesinden yakınan Aydınlı vatandaş, “Ev kiralarının 4 binin üzerinde olduğu bir devirde asgari ücret de 10 bin olmalı.” dedi.
 

“GEÇİNMEMİZİN İMKÂNI YOK”

Şuan geçerli olan asgari ücretin yetersiz olduğunu belirten bir diğer vatandaş ise, “Aldığımız asgari ücret hiçbir şeye yetmiyor. Ev kirası, faturalar, ev masrafı… Derken hiçbir şey kalmıyor. Neye yetecek bu para. Bence Asgari ücret 11 bin olmalı. Başka türlü geçinmemizin imkânı yok.” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2022-10-29-at-14-29-05-1.jpeg

whatsapp-image-2022-10-29-at-14-29-05.jpeg

whatsapp-image-2022-10-29-at-14-29-04.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler