Şoför esnafı sürece adapte olmaya çalışıyor

Şoför esnafı sürece adapte olmaya çalışıyor

Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, kademeli normalleşme süreci ile birlikte toplu taşıma ve taksilerde artan iş yoğunluğu nedeniyle şoför esnafının süreçten memnun olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de kademeli normalleşme süreci 1 Temmuz Perşembe günü itibariyle başladı. Sokağa çıkma yasakları ve kafe, restoran, lokanta gibi işletmelerde uygulanan saat kısıtlamalarının kaldırıldığı süreç ile birlikte ülke genelinde normal hayata dönüş başladı.

2020 yılının Mart ayından bu yana etkisini sürdüren koronavirüs nedeniyle ekonomi derin yaralar aldı. On binlerce esnafın bir daha açmamak üzere kepenk indirdiği süreçten şoförlerde etkilendi.

Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Ajans Aydın muhabirine yaptığı açıklama ile kademeli normalleşme süreci ile birlikte şoför esnafının işlerinin açıldığını söyledi. Özmeriç, "Biz şimdiye kadar borçlarımızı erteledik, şimdi de borçlarımız ödeyeceğiz. Bizler, şoför esnafı olarak bugüne kadar geldik, bundan sonra da kaldığımız yerden çalışarak borçlarımızı ödeyeceğiz. Tabii bizim bölgemiz tarım ve turizm alanlarından oluştuğu için bunların hareketliliği var. Önümüz bayram, ben umutla bakıyoruz. İnşallah böyle kötü günlere tekrar gelmeyiz." sözleriyle vatandaşları kurallara uymaya davet etti.

TOPLU ULAŞIMDA ZAMLAR YÜZDE 15'İ GEÇMEDİ

Toplu ulaşım ve taksilerde giderlerin yüzde 40'a varan oranlarda artmasına rağmen araçlarda uygulanan zamların yüzde 10-15 bandında olduğunu söyleyen Özmeriç, "Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Ajans Aydın muhabirine yaptığı açıklama ile kademeli normalleşme süreci ile birlikte şoför esnafının işlerinin açıldığını söyledi. Özmeriç, "Fiyatı belirleyen arz-talep dengesidir. Bizim girdilerimize 2 yılda hemen hemen yüzde 40'lık bir zam geldi, bunu hepimiz biliyoruz fakat bizim zamlarımız taksilerde yüzde 10'u, minibüs ve otobüslerde ise yüzde 15'i geçmedi. Elbette yeterli değil fakat tüm vatandaşların pandemi nedeniyle gelir seviyeleri düştüğü için hiç olmazsa bugünlerde böyle idare edeceğiz. Elbette yeterli değil ama daha da fazla olursa müşteri bulamayız diye düşünüyoruz. Yavaş yavaş adapte olacağız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler