Seçimi kazanan muhtar yeniden sayımla kaybetti!

Seçimi kazanan muhtar yeniden sayımla kaybetti!

Aydın’ın Söke ilçesi Doğanbey Mahallesinde muhtar adayı, ıslak imzalı tutanaklardaki verilerde seçimleri kazanmasına rağmen seçim kurulunda sayılan pusulaları eksik çıktı. Buna göre seçimi kazanamayan muhtar adayı duruma itiraz etti.

Söke Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yapan muhtar adayı Mahir Karabaş, kendisinin 267 oy aldığını, 266 oy al rakibinin ise itirazda bulunduğunu söyledi.

İtiraz üzerime 1117 numaralı sandığın tekrar sayıldığını belirten Karabaş, şöyle devam etti:

“Bizim resmi tutanaklara ıslak imzalara olarak kayıtlı olarak gönderdiğimiz oy 263. Fakat bugün sayılan oy 261. 2 tane oyumuz yok. Bu nedenle 1 fazla oyumuz varken 2 tane oyumuz burada eksik çıktı. Şu anda mevcut duruma göre Muhtar Serdar Sarı Kurt dendi. Şikayetimiz, olayımız bu. Gerekli bütün her yere, bütün mercilere şikayetimizi, dilekçemizi vereceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız.”

Kayıp olan 2 oylarının bulunmasını isteyen Karabaş, “Biz hakkımızı arıyoruz. Bizim olanı almaya çalışıyoruz. Biz bunların arkasındayız. Çünkü biz 263 oy olarak teslim ettik ve 263 oy olarak teslim edilen olay burada 261 oy çıkıyor. Burada 2 oy net olarak yok. Bu iki oy nereye gitti. Bütün partililerin yetkileri de burada.” İfadelerini kullandı.

1117 numaralı sandıkta görevli İYİ Parti, AK Parti ve CHP üyeleri yaşananların kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek Karabaş’ın yanında olduklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler