"SON ZAMANLARIN EN KÖTÜ RAMAZAN'I"

"SON ZAMANLARIN EN KÖTÜ RAMAZAN'I"

Efeler'de manavlık yapan Durmaz çifti, bu sene Ramazan ayı öncesinde geçtiğimiz yıllara göre daha az satış yaptıklarını söyledi.

2019 yılının ikince yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 3 milyon vatandaş hayatını kaybetti. Dünya ekonomisinin derinden etkilendiği dönemde binlerce vatandaş işsiz kaldı, birçok esnaf bir daha açmamak üzere kepenk indirdi.

Türkiye'de de ilk olarak 10 Mart 2020 tarihinde görülen virüs nedeniyle kısıtlamalar hayata geçirildi. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ekonomiyi can damarından vuran pandemi sürecinde market ve pazarlarda yaşanan fahiş fiyat artışları vatandaşların tepkisine neden oldu.

"İLK DEFA BÖYLE BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ"

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Adnan Menders bulvarı üzerinde manav işleten Emine ve Ahmet Durmaz çifti, geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayı öncesinde yaptıkları işlerin pandemi nedeniyle yakınından dahi geçemediklerini dile getirdi. İçinde bulunduğumuz süreci "En kötü dönem" olarak değerlendiren çift, "Uzun yıllardır buradayız, Aydın bizi tanır, biz Aydın'ı. Onlarca yılımızı verdik bu mesleğe fakat ilk defa işlerimiz bu kadar kötü. Geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayı öncesinde bu dükkan boş durmazdı, şimdi gördüğünüz gibi müşteri yok. Bunun ana sebebi de koronavirüs." dedi.

"FİYATLAR PAHALI"

Pazar ürünlerinin tezgahlardaki pahalılığından vatandaşlar gibi kendilerinin de şikayetçi olduğunu dile getiren Emine Durmaz, "Böyle bir şey yok. Her şey pahalı, her yerde pahalı. Önceden iki kilo, üç kilo ürün alan vatandaşlar artık yarım kilo alıp çıkıyor. Bir şekilde evde tencere kaynamalı ama bu fiyatlarla çok zor." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler