'SOYKIRIM' AÇIKLAMASINA AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLLERİNDEN TEPKİ YAĞDI

'SOYKIRIM' AÇIKLAMASINA AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLLERİNDEN TEPKİ YAĞDI

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlamasının ardından AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim ve Metin Yavuz, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalar ile tepkilerini gösterdi.

Beyaz Saray'dan beklenen açıklama yapıldı. Daha önceki başkanların aksine Joe Biden 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıdığını duyurdu.

Tarihi bir skandala imza atan Biden, "Biz nefretin tüm şekillerinin çürütücü etkilerine karşı güçlü duruşumuzu sürdürüyoruz" dedi ve ekledi, "Ermenilerin tarihine saygı duyuyoruz. Bu acıyı görüyoruz. Tarihi tasdik ediyoruz. Bunu da suçu birilerine yüklemek için değil, bunun bir daha asla yaşanmaması için yapıyoruz"

Uluslararası mahkemeler olayın 'soykırım' olarak tanıyamayacaklarını ifade etmişti.

"TARİHİ ŞANLA VE ŞEREFLE DOLU MİLLETİMİZİ KENDİLERİYLE KARIŞTIRMASINLAR"

AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Biden'in sözlerini kınadı. Savaş, "ABD Başkanı Joe Biden’ın, 1915 olayları için hiçbir hukuki dayanağı olmadığı halde “soykırım” ifadesini kullanmasını şiddetle kınıyor ve reddediyoruz.Batı, popülist siyasi ifadelerle utanç tarihini gizleyemez.Tarihi şanla ve şerefle dolu milletimizi, kendileriyle karıştırmasınlar!" ifadelerini kullandı.

Savaş ayrıca, Biden'in açıklamasının ardından "Ermeni soykırımı utancıyla yüzleşin" başlığı ile HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamayı da eleştirerek "
Eli kanlı terör örgütüne sırtını dayadığını söylemekten çekinmeyen HDP’nin, sözde soykırım iddialarını savunması gerçek niyetlerini bir kere daha ortaya koymuştur. Bölücülükten ve ihanetten beslenen sizler, tarihin gerçeklerini çarpıtmakta asla başarılı olamayacaksınız!" dedi.

"TARİH ORTADA"

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Ermeni terörüne kurban giden vatandaşları ve şehitleri andı. Erim, "ABD Başkanı’nın 1915 olaylarına ilişkin “soykırım” ifadesini kullanmasını kınıyorum. Hiçbir devletin veya şahsın almış olduğu karar tarihi değiştirecek güçte olamaz. Amerika'nın almış olduğu karar kendisini bağlar, tarih ortada Ermenilere yapılmış bir soykırım yoktur ama biz Türklere yapılmış bir soykırım vardır. Ben bu vesileyle Ermeni Terörü saldırılarında şehadete eren diplomatlarımız başta olmak üzere bu zulme uğrayan tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum." diye konuştu.

"EMPERYAL BİR SİYASİ OYUNDUR"

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile tarihte gerçekleşen soykırımlara ışık tutarak "Ermeni soykırımı yalandır" dedi. Yavuz, "Holokost, Ruanda, Srebrenitsa birer soykırımdır. Uluslararası ceza mahkemesinin kararları vardır “Sözde Ermeni Soykırımı”ise emperyal bir siyasi oyundur Tarihçilerden oluşan komisyon diyen biziz! Bundan kaçınan ikiyüzlü politikalarıyla Batı’nın bizzat kendisidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler