'Söz sizde' köşesinin konuğu Yıldızspor Kulübü Başkanı Kaya Özcan

'Söz sizde' köşesinin konuğu Yıldızspor Kulübü Başkanı Kaya Özcan

AJANS AYDIN gazetesinin ‘Söz sizde’ köşesi konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Yıldızspor Kulübü Başkanı Kaya Özcan, AJANS AYDIN gazetesinin ‘Söz sizde’ köşesine konuk oldu. Özcan, “Yıldızspor olarak hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.  

Kendinizi tanıtır mısınız?


1970 Aydın doğumluyum evli 2 çocuk babasıyım. Keyif Bahçesi işletmecisiyim. Aynı zamanda Yıldızspor kulüp başkanıyım.

Röportaja Kenan Duman ile başlamak istiyorum. Duman’dan bahseder misiniz?

Kenan Duman deyince o bizim duayenimiz Yıldızspor kurucu başkanımız, babamız bizim her şeyimiz Kenan Duman. Kenan Duman’ın çocuğu yoktu Yıldızspor kulübünü çocuğu olarak görürdü. Vefat ettiğinde biz de Yıldızspor’u onun çocuğunu büyütmek istedik. Bizlerde onun emaneti aldık büyütmeye çalışıyoruz.

Takımı ne zaman devraldınız?

Takımı Kenan abinin vefatından sonra devraldım 2012 yılında. Ama Kenan abinin yönetiminde yöneticilik yaptım. Onun öncesinde yine Kenan Duman başkanlığında 4 sene hocalık yaptım, işin mutfağından geliyoruz.

Takımı devraldığınızda hedefleriniz nelerdi?

Takımı devraldığımızda kendimize 10 yıllık bir hedef belirlemiştik. Bunun ilk 5 yılında altyapımızı oluşturacağız dedik. İkinci beş yılımızda ise A takımımızı profesyonel lige çıkaracağız diye bir hedef koyduk. Bu hedefler doğrultusunda alt yapımızı oluşturduk aynı zamanda A takımızı geliştirmek için çabalıyoruz.

Yeni sezonda A takımda altyapı oyuncularına yer verilecek mi

Yıldızspor’un hedefleri doğrultusunda altyapıdan oyuncuları yetiştirip aynı zamanda çocuklarımızı profesyonel liglere göndermek hedefi ile çalışıyoruz. Zaten sloganımızda ‘profesyonel liglere oyuncu yetiştiriyoruz’ diyerek başladık bu işe. Bu sene 3 tane futbolcumuzu pilot takımımız olan Kızılcaköyspor’dan A takımımıza aldık. 22 kişilik kadronun içerisine aynı zamanda 3 futbolcumuzu da profesyonel liglere göndermenin mutluluğunu da yaşıyoruz.

Bu sezon transferdeki hedefleriniz nelerdir?

Öncelikle ben geçen seneki hedeflerimizden bahsedeyim bu seneye öyle gelelim. Geçen sene bizim amacımız tamamen gençler ile mücadele edip BAL ligine tutunabilmekti. Bunu başardık, ilk 11’deki oyuncularımızın 9 tanesinin hiç BAL ligi tecrübesi yoktu, diğer 2 futbolcumuzun ise BAL ligi tecrübesi vardı. Ayrıca teknik direktörlerimizin de hocalıkta ilk yıllarıydı. Yani böyle bir genç kadro ile çalıştık yaş ortalaması 21 olan bir takım ile mücadele ettik ve bu çocuklarımız geçen sene çok güzel maçlar çıkartarak bizi ligde tuttular. Bu seneki hedeflerimize gelecek olursak teknik direktörümüz Samet Albayrak’ın vermiş olduğu rapor doğrultusunda geçen seneki takımızdan 13 tane futbolcumuzla yeniden anlaştık kadromuzu koruduk. İçlerine 5 tane sezon içerisinde izlediğimiz tespit ettiğimiz futbolcuyu transfer ettik. 3 tanede pilot takımımızdan genç futbolcuları alarak 22 kişilik bir kadro planlıyoruz bu doğrultuda transferlerimizin %90’ını tamamladık.

Geçen sezon Yıldızspor adına nasıl geçti?

Biraz önce bahsettiğim gibi genç bir kadro ile mücadele ettik. İnanılmaz karakterli, inanılmaz yetenekli futbolcularımızla çalıştığımızı sezon başından beri biliyorduk. Bu çocuklar inanılmaz bir özveri göstererek takımımızı BAL’da tutmayı sağladılar. İçlerinden 3 tane 2002 doğumlu oyuncularımıza 2.Lig’den, PTT 1. Lig’den ve 3. Lig’den transfer teklifleri var önümüzdeki günlerde bu çocuklarımızın bu takımları belli olacak ve bunları profesyonel liglere yollamanın mutluluğunu yaşayacağız.

2016 yılında verdiğiniz bir röportajda Aydın’ın Altınordu’su olacağınızı söylemiştiniz bu hedef doğrultusunda ne tür çalışmalarınız var?

Altyapı çok zor. Biz 2012 yılında Ayhan Çiçek hocamız ile altyapıyı oluşturmaya başladık. Ayhan hocamız bize çok güzel bir altyapı oluşturdu, ben Ayhan hocama da bu doğrultuda tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bize verdiği hizmetlerden dolayı. Yıldızspor’un altyapısında da inanılmaz emekleri var kendisinin. Biz Aydın’ da girmedik okul, girmedik sınıf bırakmadık bu doğrultuda yetenekli oyuncularımızı tespit ettik ve bu çocuklarımızla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Onları üst liglere göndermenin mutluluğunu yaşayacağız, aynı zamanda da yaşıyoruz. Profesyonel liglere gönderdiğimiz oyuncularda var.

Hangi kademede kaç hoca çalışıyor?

Altyapımızda yaklaşık olarak spor okulları da dahil 15 tane hoca çalışıyor. A takımımızda da 4 tane hocamız görev almakta. Aynı zamanda geçen sene antrenör ekibimizde mental antrenörümüzde vardı. Ersin Afakan hocamızın da çok katkısı oldu.

Yıldızspor olarak transferlerdeki kriterleriniz nelerdir?

Futbolcunun yeteneği ne kadar önemliyse karakteri de bir o kadar önemlidir. Bir defa tüm oyuncalarımızın sezon içerisinde izliyoruz o şekilde transfer ediyoruz. Ama bu sene transfer politikamızı değiştirerek kendi içimizdeki kadro yapılanmamızı koruduk. Bu çocukların üzerine 4-5 transfer yaparak bu seneki takımımızı bu şekilde oluşturduk.

Efelerspor’un şampiyonluğunu nasıl değerlendirirsiniz?

Öncelikle buradan Efelerspor’un şampiyonluğunu tekrardan kutluyorum. Aydın’ımızda yıllardan beri profesyonel bir takım eksikliğini yaşıyorduk. Efelerspor’umuz bu sene profesyonel lige çıkarak profesyonel lig boşluğunu dolduracaktır. Kendilerine başarılar diliyorum.

Bir kulüp başkanı olarak Aydın’daki spor tesislerini yeterli buluyor musunuz?

Ben biraz öncede söyledim bu işin mutfağından geliyorum, yani futbolculuk geçmişimde var. Aydınspor’un minik takımında benim ilk lisansım çıktı. İşte minik takımdan sonra Aydınspor’un her kademesinde oynayarak bugünlere geldim. Bizim dönemimizde 1 ve 2 no lu sahalar vardı. Toprak sahalardı bunlar. Bunun dışında Aydın’da saha yoktu ve şuanda yine aynı sahalarda oynuyoruz. Aydın maalesef Türkiye’nin futbolcu lisansı olarak nüfus ortalamasını vurduğunuzda en çok lisansa sahip il olmasına rağmen maalesef tesis olarak da en yetersiz illerinden bir tanesi. Bugün yanı başımızda bir Denizli’ye gittiğimizde, bir Muğla’ya gittiğimizde, Manisa’ya gittiğimizde işte Efelerspor’umuzu izlemeye gittik, Burdur’a gittiğimizde oralardaki tesislerin ne kadar yeterli olduğunu ne kadar güzel olduğunu hep birlikte gördük. Başka illerde tesis olmasına rağmen altyapı takımları yok o sahalar boş kalıyor bizde tam tersine, Aydın’daki altyapı takımları inanılmaz özverili çalışıyorlar. Bu doğrultuda da tesis yetersizliği çekiyoruz, tesis yetersizliği çektiğimiz içinde doğru düzgün futbolcu yetiştiremiyoruz. Bir sahada 4 tane takım çalışıyor. Çeyrek sahalarda çalışıyorsun, bu da bizlere çok yetersiz geliyor. Bu doğrultuda futbolcu yetişmiyor.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Geçen sezon takımımızın oluşmasında sportif direktörümüz Göksel Özdemir, teknik direktörümüz Samet Albayrak, antrenörlerimiz Barış Çetin, Emin Akmeşe, mental antrenörümüz Ersin Afacan hocalarımızın çok büyük emekleri geçmiştir. Aynı zamanda altyapı antrenörlerimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten gecelerini gündüzlerine katarak çalıştılar bu anlamda bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum.

whatsapp-image-2022-05-30-at-13-25-10.jpg

whatsapp-image-2022-05-30-at-13-25-36.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler