SPORUN VE KÜLTÜRÜN BULUŞMASI: OKULLAR ARASI  HALK OYUNLARI MÜSABAKALARI

SPORUN VE KÜLTÜRÜN BULUŞMASI: OKULLAR ARASI HALK OYUNLARI MÜSABAKALARI

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar ArasıMinikler, Yıldızlar ve Gençler Halk Oyunları Müsabakalar, Aydın'ın spor vekültür hayatına renk kattı. Toplamda 7 okuldan 180 yetenekli genç sporcu, halkoyunlarının coşkusunu ve heyecanını yaşadı.

Müsabakalar, geleneksel halk oyunları alanında iki farklı kategoride gerçekleşti. Düzenlemesiz ve düzenlemeli İlk oturumda, düzenlemesiz dalda yarışan minikler kategorisinde, Özel Rehber İlkokulu birinci olurken, ikinciliği Ekrem Çiftçi İlkokulu elde etti. Yıldızlar kategorisinde Adnan Menderes Ortaokulu, birinciliği oldu. Gençler kategorisinde ise Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yetenekleri ve uyumlarıyla büyük beğeni aldı ve zafere ulaştı.

whatsapp-image-2024-03-19-at-15-27-08.jpeg

İkinci oturum, düzenlemeli dalda gerçekleşti ve heyecanı bir kat daha artırdı. Minikler kategorisinde, Hacı Kazımoğlu Ortaokulu birinci oldu. Yıldızlar kategorisinde Mustafa Kiriş Ortaokulu birinci olmayı başarırken Söke Bağarası Hürriyet Ortaokulu ise ikinci sırayı elde etti. Müsabakaların ardından Atatürk Spor Salonunda düzenlenen ödül töreni,
genç sporcular için unutulmaz bir an oldu. Dereceye giren sporculara,
madalyaları ve kupaları, takdim edildi.

whatsapp-image-2024-03-19-at-15-27-08-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler