Tam kapanma nasıl geçti?

Tam kapanma nasıl geçti?

17 günlük tam kapanma süreci bugün saat 05:00'da sona erecek. Ajans Aydın olarak Aydınlılara "Tam kapanma boyunca ne yaptınız?" sorusunu sorduk.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı millete sesleniş konuşmasında, Covid-19 tedbirleri kapsamında 29 Nisan Perşembe saat 19.00'dan 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar sürecek şekilde "tam kapanma"ya geçileceğini açıklamıştı.

Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen "Tam Kapanma Tedbirleri" konulu genelge doğrultusunda, hafta içi-hafta sonu ayrımı olmaksızın söz konusu tarihlerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. Bu dönemde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla belirli yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutuldu. "Tam kapanma" dönemi, bugün saat 05.00 itibarıyla sona ererken 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar uygulanacak "kademeli normalleşme" dönemi başladı.

Ajans Aydın olarak Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Kent Meydanı'na giderek vatandaşlara "Tam kapanma boyunca ne yaptınız? Nasıl zaman geçirdiniz?" sorularını sorduk, cevapları sizler için derledik.

"SIKILDIK, BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

Efeler ilçesinde yaşayan fakat aslen Elazığlı olduğunu söyleyen Altan Engin, 17 günlük süreçte randevularının aksadığını, bu yüzden sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Engin, "Bizler sıkıntılı geçirdik, aşı olamadığımız için dışarıya çıkmaya çekindik. Tabii zaman zaman dışarı çıktık alışveriş yaptık, işlerimizi hallettik ama birçok kamu kurumu kapalı olduğu için bazı işlemlerimiz aksadı. Randevularımıza gidememenin sıkıntısı oldu. Zaten kapanma da yok gibiydi, herkes muaftı. Güzel bir tatil yaptık." dedi.

"TAM KAPANMA MI VARDI?"

Söke'de yaşadığını, bazı işlemleri için bugün şehir merkezine geldiğini belirten Hamide Beyazıt tam kapanma sürecinin 'hakkıyla' uygulanamadığını söyleyerek durumdan şikayet etti. Beyazıt, "Herkes dışardaydı. Bizde güzel bir tatil geçirdik, evimizde ailemizle vakit geçirmeyeli baya olmuştu. 2 oğlum var, ikisi de şehir dışında çalışıyor. Tam kapanma başlamadan onlar geldi, 18 gün oturduk günümüzü gün ettik ama gördüğüm kadarıyla bizim dışımızda herkes çeşitli bahanelerle dışardaydı" dedi.

Beyazıt ile birlikte Söke'den geldiğini belirten Zeliha Topal da şikayet ederek, "Tam kapanmanın olup olmadığı belli bile değildi. Bu kısıtlamalar sadece parası olmayana var galiba, maşallah herkes dışardaydı. İlk günleri saymıyorum bile zaten. Kuşadası'na, Didim'e giden herkes bizim o taraftan geçtiğinden oluşan araç kuyruklarını herkes gördü. Böyle olmamalı" ifadelerini kullandı.

"GEREKLİYDİ, ÇOKTA GÜZEL OLDU"

Efeler'de yaşayan Erdoğan Gazioğlu ise vaka sayılarında görülen düşüşün tam kapanma nedeniyle olduğuna dikkat çekti. Gazioğlu, "Tam kapanma zaten bekleniyordu, uygulandı. Bu hafta bile uygulansa olurdu bence, her iş bir şekilde yürüdü çok şükür. Vaka sayılarında düşüş yaşandığını, bunun tam kapanma sayesinde olduğunu yazıyor gazeteler. Çok şükür, az daha gayretle bu virüsten kurtulacağız herhalde" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler