Tanrıkulu: 'Bize hayır oyu vereceğini söyledi'

Tanrıkulu: 'Bize hayır oyu vereceğini söyledi'

MHP İncirliova İlçe Başkanı Polat Tanrıkulu, belediye meclisinde yaşanan krize ilişkin konuştu. Tanrıkulu, ‘Biz grup kararı almadık ama Engin bey içeri girmeden hayır oyu vereceğini söylemişti. İçeride karar değiştirdi herhalde’ dedi.

İncirliova Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ikinci oturumunda kredi krizi patlak verdi. Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İller Bankası'ndan kullanılacak kredi ile esnafın borcunun ödenmesi önerisinde bulundu. Kredinin kalem kalem nereye harcanacağını açıklayan Kaya'ya MHP grubundan Engin Ergun dışında kimse destek vermedi.

“BİZE HAYIR OYU KULLANACAĞINI SÖYLEDİ”

Gündem maddesi oylamaya geçildiğinde MHP grubu ret oyu verirken sürpriz bir el evet için kalktı. Partililerinin aksine Engin Ergun evet oyu vererek maddenin geçmesini sağladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tanrıkulu, “Engin Ergun’un evet oyu vereceğini bilmiyordum. Kendisine bizim hayır oyu vereceğimizi söyledik. O da ben de ‘Hayır’ dedi ama toplantıda da evet dedi” ifadelerini kullandı.

“1 LİRA KONUSUNU GÖRMEDİM”

Oy verme işleminin ardından Mustafa Karayiğit’in Engin Ergun’un önüne 1 TL koyduğunu görmediğini dile getiren Tanrıkulu, “MHP’li meclis üyesi Engin Ergun’un önüne 1 lira koymuş. Ben çıkmıştım bu olayı görmedim. Herkes kendi özgür iradesiyle karar verdi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler