TERZİ'DEN ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE ÇAĞRI

TERZİ'DEN ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE ÇAĞRI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü için Aydın Valiliği'nde düzenlenen etkinliğe katılan İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, engelli ve eski hükümlü vatandaşlara çağrıda bulundu.

Aydın Valiliği'nde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için düzenlenen etkinlikler kapsamında İŞKUR bünyesinde düzenlenen projeye katılma hakkı kazanan vatandaşlara temsili çekleri takdim edildi. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi'nin de katıldığı etkinliğe engelli vatandaşlarda katıldı.

İŞKUR kapsamında düzenlenen proje ile, kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara 65 bin, eski hükümlü vatandaşlara ise 44 bin 145 TL'ye kadar hibe desteği sağlanıyor. Sektör ayırt etmeksizin destek sağlanan projeye katılmak isteyen vatandaşlar için son tarih ise 18 Aralık.

whatsapp-image-2020-12-03-at-14-10-181.jpeg

Tüm engelli ve eski hükümlü vatandaşları projeden faydalanmaya davet eden Terzi, "2016 yılından beri 181 tane projemizi kurduk, 181 tane engelli ve eski yükümlü şu anda işinde. Bugün çekleri takdim edilen kişilerle birlikte toplam 181 projemiz kabul edildi. Toplamda yaklaşık 8 milyon hibe tutarı var projemizin. Şu anda sayın valimizin bahsettiği gibi çağrı dönemindeyiz. Aydın’da bulunan tüm engelli ve eski yükümlü arkadaşlarımızın gelmelerini bekliyoruz.  Bütçemiz bu projeler için sınırsız, diğer arkadaşlarımızı da bu proje kapsamında üretime katılmaya davet ediyoruz." dedi.

whatsapp-image-2020-12-03-at-14-10-18.jpeg

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde böyle bir projenin Aydın'da gerçekleştirilmesinden mutluluk duyduğunu belirten Vali Aksoy, "Bugün 3 Aralık olması münasebetiyle engelli arkadaşlarımızdan başvuru yapıp, bu projeden yararlananlara temsili olarak çeklerini takdim ettik. 40 bin lira ile 65 bin lira arasında farklı noktalarda katkı sağlanabilmektedir. Önceki yıllarda 105 proje bu anlamda desteklenmeye uygun görülmüştü, geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalarda da 76 proje bu anlamda uygun görülmüştür. Yine proje çağrısı sürmektedir. Başvurular olduğu takdirde bunlar İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek, İŞKUR Genel Müdürlüğü’ne intikal ettirilecektir. Özellikle engellilerimizin toplumun ayrılmaz bir parçası haline gelmesi, kendi ekonomik özgürlüklerini sağlayabilmeleri, toplumla uyum içerisinde yaşamları sürdürebilmeleri adına bu projeyi önemsiyoruz. Bu projelerin hazırlanmasında, başta İŞKUR İl Müdürü olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Engellilerimiz toplumun ayrılmaz bir parçası ve onların ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamın her alanında olmaları bizim öncelikli arzumuz. Bu anlamda da bizim buradaki arkadaşlarımız, diğer engellilerimize de örnek oluşturacak bir cesaretle kendi işlerini kurma adına bu çalışmalara başlamışlardır. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Bundan sonra ki çalışmalarında başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2020-12-03-at-14-10-182.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler