TGB Gençliğinden Mehmetçiğe Selam

TGB Gençliğinden Mehmetçiğe Selam

TGB Aydın İl Örgütü üyeleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Türkiye Gençlik Birliği Aydın İl Örgütü Üyeleri, Atatürk Kent Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan TGB Aydın İl Başkanı Ömer Erdem, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti biz gençlere emanet ettiğinin bilincindeyiz” dedi. 

 

Erdem konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi. ‘’96 yıl önce yedi düveli dize getirerek kurulan cumhuriyetimizin, emperyalizme karşı istiklal savaşı vererek mazlumlara örnek olan, Çanakkale’de, Sakarya’da, İzmir’de bağımsızlık uğruna mücadele edilen, başta biz Türk gençlerine emanet olan, Türk tarihinin en büyük eseri olan cumhuriyetimizin Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.

 

Cumhuriyet, yaklaşık bir asır önce Hasan Tahsin’lerin, Kara Fatma’ların, Halide Edip’lerin, Yörük Ali’lerin verdiği Vatan mücadelesidir. Düşmanla iş birliği yapan iktidarı, saraydan alıp millet meclisine vermektir. Var olmaktır. Vatandır, emektir, kararlılıktır, cesarettir. Değerli dostlar, 96 yıl önce Türk milletinin kararlılığıyla, şehitlerimizin kanıyla kurulan cumhuriyet bugünse sınır ötesinde Barış Pınarı Harekatıyla emperyalizmi dize getirmiştir.

 

 Şanlı Ordumuz, gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı ile 8 gün içerisinde, ABD’nin taşeron örgütleri PKK/PYD’yi sınırımızdan temizlemiştir. Türkiye’nin 24 Temmuz 2015 tarihinden itibaren silahlı kararlılığıyla başlattığı terörü ezme süreci, bugün en önemli aşamasına ulaşmıştır. PKK’yı hendeklere gömen, 15 Temmuz hain Fetullahçı darbe girişimini ezen, ardından Fırat Kalkanı Harekatı, ardından Zeytin Dalı Harekatı ile Amerika’nın terör koridorunu dağıtmıştı. Şimdi de Barış Pınarı Harekatıyla, teröre karşı silahlı mücadelede kararlılığı sürmektedir. Türk Ordusu ABD terörünün şakağına namluyu dayamıştır. Suriye’nin kuzeyinde, terör devleti hayallerini ezdiğimiz harekatımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Vladimir Putin’in imzaladığı Soçi Mutabakatı ile yeni bir çağı başlatmıştır. Amerika, bölgede kesin olarak kaybetmiştir”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler