Trafik sigortası ücretleri güncellendi

Trafik sigortası ücretleri güncellendi

2017'den bu yana her ay güncellenen araç trafik sigortası ücretleri için Haziran ayı raporu yayınlandı. Aydın, bu ücretlerin en ucuz olduğu iller arasında yer aldı.

Tüm araç sahipleri için zorunlu olan trafik sigortası ücretleri Nisan 2017'den bu yana 1'den 7'ye kadar basamak ve tavan fiyat ücretleri uygulanarak güncelleniyor. 2021 yılı Haziran ayına ait ödenecek trafik sigortası fiyatları da bu sabah itibariyle belli oldu.

Buna göre; 2021 yılı Ocak ayından itibaren aylık yüzde 1 zam uygulanarak artan sigorta ücretinde, yeni karar ile, en ucuz Aydın'da. Şehrin risk durumunun da tespitlerde etkili olduğunu belirten yetkililer, basamak geçişlerinde çeşitli faktörlerin etkili olduğunu belirtti. Trafik sigortalarında tavan fiyat uygulansa da rekabetin yoğun olduğu sektörde, daha ucuza fiyat veren şirketler olabiliyor. Buna karşılık hiçbir şirket, tavan fiyatın üzerinde bir fiyat teklif edemiyor.

En ucuz trafik sigortasının uygulandığı iller ise şu şekilde; Aydın, Tokat, Sinop, Isparta, Tunceli, Çanakkale, Mardin, Hatay, Osmaniye, Kütahya, Muğla, Kars, Kastamonu, Burdur, Adıyaman, Şanlıurfa, Ardahan, Hakkari ve Kilis.

Aydın için zorunlu trafik sigortası fiyatları ise şu şekilde;

1’inci basamak (yüzde 150 artırım)- 3 bin 829 TL

2’nci basamak (yüzde 100 artırım)- 3 bin 63 TL

3’üncü basamak (yüzde 50 artırım)- 2 bin 297 TL

4’üncü basamak- bin 532

5’inci basamak (yüzde 15 indirim)- bin 302 TL

6’ncı basamak yüzde 30 indirim)- bin 72 TL

7’nci basamak (yüzde 45 indirim)- 842 TL

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler