Gözü yaşlı annenin hukuk mücadelesi sürüyor

Gözü yaşlı annenin hukuk mücadelesi sürüyor

Karacasu'da yaşayan Esma Bozkurt, iddiaya göre; babasının ve eski eşinin iftiraları nedeniyle çocuğunun velayetini kaybetti. Gözü yaşlı anne, çocuğun velayetini almak için başlattığı hukuk mücadelesini sürdürdüğünü belirtti.

Alınan bilgiye göre; İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan Esma-Serdal Özkaya çifti, 2 yıl önce anlaşmalı olarak boşandı. Boşandıkları tarihte 3 yaşında olan çocukları H.B.Ö.'nün velayeti ise annesine verildi. Esma Bozkurt, oğlu ile birlikte Aydın'ın Karacasu ilçesinde yaşayan anne ve babasının yanına yerleşti.

İddiaya göre; Bozkurt, Karacasu'ya taşınmasının ardından öz babası Hüseyin A.'nın sözlü ve fiziki şiddetine maruz kalmaya başladı. Bir süre sonra bu durumu kaldıramayan kadın, karakola giderek babasından şikayetçi oldu. Bu duruma sinirlenen baba Hüseyin A., eski damadı Serdal Özkaya'yı arayarak, anne Bozkurt'un çocukları H.B.Ö.'nün boğazına bıçak dayadığını, ardından da intihar girişiminde bulunduğunu söyledi. İddiaların üzerine harekete geçen baba Özkaya, eski eşi hakkında, oğluna kötü muamele ve aile hukukundan kaynaklanan yükümlüğünün ihlali gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili başlatılan kovuşturma kapsamında, 2020 yılının Kasım ayında H.B.Ö., annesinden alınarak Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi. Yaşananların ardından itiraz davası açan Bozkurt, söz konusu iddiaların gerçek olmadığını ispatlayarak çocuğunu eve götürdü.

Anne ve oğlunun kavuşması ise kısa sürdü. Anne Bozkurt'un oğlunu geri almasının 1 hafta sonrasında, baba Özkaya'nın yeni şikayetleri nedeniyle H.B.Ö. tekrar Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi. 5 yaşındaki oğluyla tekrar kavuşmak için dava sürecini sürdüren Bozkurt, Aydın Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

"NE İSTERLERSE VERİRİM"

Eski eşinden herhangi bir nafaka almadığını belirten Bozkurt, oğlu için her şeyi vermeye hazır olduğunu belirtti. Gözü yaşlı anne, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Eski kocamdan 10 Ekim 2019 eşimle anlaşmalı olarak boşandım. Daha sonra Karacasu’da ailemin yanına taşındım. Öz babamdan bitmek bilmeyen darp görmeye başladım. Öncesinde şikayet edemiyordum. Ama 5 yaşındaki çocuğumun önünde dayak yemiş bir anne olarak bu durum beni çok üzüyordu. En son 8 Kasım’da dayak yedim, 9 Kasım’da babamdan şikayetçi oldum. Babam, onu şikayet ettiğimi haber vermeden çocuğumun babasını telefonla arayıp, ‘Esma çocuğun boğazına bıçağı dayayıp kaçırıp gitti. Acilen gel’ diyerek eski damadını çağırmış. Benim uyuşturucu ve alkol bağımlısı olduğum iftiralarında bulundular. Bu iftiraların hepsi kovuşturmaya gerek yoktur evrakı ile son buldu. İtirazları reddedildi.

Velayet değiştirme davası sonuçlandı. Gerekçeli kararda dava reddedildi. Oğlum bir hafta bende kaldı. Ama başka şikayetlerle tekrar çocuğumu benden aldılar. Dava süreci devam ediyor. Çocuğum yetiştirme yurdunda kalırken icra davası açmışlar. Çocuğu hiçbir şekilde görmedikleri gerekçesiyle yeni şahitler göstermişler. Ama mahkeme sürecinde ben hepsinden haklı çıktım. Artık çocuğum bir an önce gelsin. Babasının oğluma bakmayacağından eminim. Çünkü kendisi 4’üncü evliliği yapmış. Birçok icra davası var. Nafakalarını bile ödemiyor. Peşimi bıraksın diye ben nafaka istemedim. 16 bin lira borcu üzerime aldım. Eski eşim arabadan pay istedi. Davayı geri çekecekse arabayı da veririm. Yeter ki çocuk yanıma gelsin. Bu süreçte oğlumun psikolojisi de olumsuz etkilendi. Başlarda aldırış etmiyordu ama son yanına gittiğimde sessiz bir çocuk olmuş. Artık oğluma kavuşmayı bekliyorum, bir anne olarak yetkililerden yardım istiyorum"


oggggg.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler