Tüm zorluklara rağmen pes etmedi

Tüm zorluklara rağmen pes etmedi

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan Selahattin Yiğit, şifa deposu olan Balı arılarıyla tek başına ilgilenerek topluyor.

Her derde deva olan bal tam bir şifa deposu. Antiseptik ve anti bakteriyel özelliklere sahip olan balın faydaları oldukça fazladır. Enfeksiyonlarla savaşır ve mide sorunlarını tedavi eder. Aydın'ın Efeler İlçesine bağlı Veysi Paşa mahallesinde yaşayan Selahattin Yiğit, 8'den 200'e  çıkardığı arı kovanlarıyla tek başına ilgilenerek satışa sunduğunu belirtti.

"NASIL MI BAŞARDIM?"

Arılarla hep ilgilenmek istediğini söyleyen Selahattin Yiğit, “Ben 65 yaşındayım. İki oğlum var ama şuan eşimle beraber iki kişi yaşıyoruz. Yıllarca esnaflık yaptım. Tam 40 sene esnaflık yaptım. Dükkanıma hırsız girdi, iflas ettim derken bıraktım esnaflık yapmayı. Daha sonra emekli olduktan sonra ne yapabilirim diye düşünürken aklıma bu iş geldi. Aslında ben her zaman arılarla, balla ilgilenmek istemiştim. Bu benim için fırsat oldu diyebilirim. Hep yapmak istediğim işi başardım. İlk başta çok zorlandım tabi.  Mesela ilk 20 kovanla başladım. Tek başıma ilgilenemedim o zaman. Çünkü daha işin amatör kısmındaydım yapamıyordum 8 kovana düşürdüm. Daha sonra toparlanmaya başladım 17’ye çıkardım. Öyle yükselte yükselte 200 kovan oldu. Şuan tam 200 arı kovanım var. Paketleme dahil her şey bana ait. Burada benim evin alt katında malzemelerimi koyduğum, ilk işlemleri yaptığım depom var. Paketlemeyi ise evde yapıyorum burada olmaz çünkü hijyen konusunda çok dikkatli davranıyorum. 

“ALDIĞIM BİR DESTEK YOK”

Tek başıma bu işi yapıyorum. Dört kişiyiz biz. Eşim ben ve iki oğlum. Çok zor durumda kalırsam eşim işin ucundan tutar. Onun dışında tek başıma yapıyorum bu işi. Her iki oğlum da evli kendi işleri ve aileleriyle ilgileniyorlar. Danışmanım var benim. Arıların ilaç ve bakım zamanı geldiğinde kendisine danışırım. Ne yapacağımı, nasıl yapacağımı o söyler. Onu dışında her zaman bana şunu sorarlar ‘Bir yerde bir destek alıyor musun?’ diye. Hayır tek aldığım destek şöyle devlet tarafından sağlanan yılda bir defa 15 arı kovanına belli miktarda ücret alıyorum destek deniliyor ancak bir ilaç almaya yetmiyor. Aydın’da ise hiçbir şekilde, hiçbir yerde bir destek almıyorum. 

“ZORDU AMA BAŞARDIM”

Balın zamanı olmaz. Şifa deposu olduğu için her dönem satışı iyi oluyor ancak kışa giriş biraz daha yoğun olabiliyor. O da farklı bir zorluk. Her zorluğu aştıktan sonra güneşli günleri görürsünüz. Benim de öyle oldu gerçekten. Zor günlerin sonunda şuan işim çok güzel gidiyor. Zorlansam da severek yapıyorum. Zordu ama başardım.” dedi.

whatsapp-image-2021-11-15-at-14-42-17.jpeg

whatsapp-image-2021-11-15-at-14-42-19.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler