TURİSTE SERBEST YERLİYE YASAK

TURİSTE SERBEST YERLİYE YASAK

Ülke genelinde hızla yayılmaya devam eden koronavirüs salgını, seyahat ve tur anlayışımızı değiştirdi. Vatandaşlar yasaklar dolayısıyla hafta sonları sokağa çıkamazken yabancı turistlere ise yasak uygulanmamakta.

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ülke genelinde hızla artmaya başlayan koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümleri sebebiyle, tekrar sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlandı. 17 Ekim ve 30 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantıları'nda alınan kararlar ile hayatımıza giren yasakların, virüsün yayılma hızını azaltması bekleniyor.

30 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda alınan kararlar ile şu anda uygulanan sokağa çıkma yasakları ise şöyle; hafta sonları Cuma akşamı saat 21:00'dan başlayarak Pazartesi günü sabah 05:00'a kadar, hafta içi günlerde ise akşam saat 21:00'dan başlayarak ertesi gün sabah 05:00'a kadar yasaklar uygulanmakta. Ayrıca 65 yaş ve üstü vatandaşlar haftaiçi günlerde, gün içerisinde sabah 10:00 ile 13:00 saatleri arasında sokağa çıkabiliyorken, 20 yaş altı vatandaşlar 13:00 ile 16:00 sokağa çıkma kısıtlaması yasaklarından muaf sayılıyor.


SEYAHAT KISITLAMALARI

Türkiye genelinde 2 Aralık tarihi itibariyle uygulanan herhangi bir şehirler arası seyahat kısıtlaması bulunmuyor. İl Hıfzıssıha Kurulları tarafından karantinaya alınan ilçe ve mahalleler haricinde herhangi bir bölgede giriş-çıkış yasağı ise bulunmamakta. 65 yaş ve üstü vatandaşlar ise şehirler arası seyahat etmek için Seyahat İzin Belgesi almak zorunda. 20 yaş ve altı vatandaşlarsa yanlarında ebeveynleri ile şehirler arası seyahat gerçekleştirebiliyor.

Uçak, gemi, tren ve otobüs yolculuğu yapmak isteyen vatandaşlar, bilet alma sürecinde HES kodu bildirmek zorunda. Herhangi bir koronavirüs vakası durumunda ise bilet ücreti vatandaşa iade ediliyor.

Bilim Kurulu yaptığı duyuru ile zorunda olunmadıkça şehirler arası seyahatin minimuma indirilmesini tavsiye etti.

Uçak yolculuklarında güncel olarak uygulanan bir sosyal mesafe kuralı bulunmamakta. Uçağın doluluğuna göre yolculara mesafeli oturmaları ikaz edilirken, biletlerin satılması halinde vatandaşlar herhangi bir sosyal mesafe kuralı olmadan seyahat etmekte.


TURİST GELEBİLİYOR, YERLİ GİDEMİYOR

Türkiye'ye giriş yapmak isteyen yabancı ülke vatandaşları ile Türk vatandaşlarına uygulanan herhangi bir test zorunluluğu bulunmamakta. Turistik veya ziyaret amacıyla ülkeye giriş yapmak isteyen kişiler, pandemi öncesi dönemden hiç bir farkı bulunmadan Türkiye'ye gelebiliyor.

Özellikle Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bir çok yabancı ülke, Türkiye'den kendilerini çeşitli sebeplerle ziyaret edecek vatandaşlara ön şartlar uygulamakta. Her ülke için şartlar değişirken, bilet alınan tarih ile seyahat tarihi arasında dahi bu koşullar değişebilmekte. Yurtdışına seyahat etmek isteyen vatandaşların, ziyaretlerini gerçekleştirmeden önce bu şartları sıkı sıkıya takip etmesi tavsiye edilmekte.


TURİSTE SERBEST YERLİYE YASAK

Yabancı ülkelerden turistik amaçlarla Türkiye'ye ziyarete gelen kişiler, sokağa çıkma yasağından muaf tutuluyor. Türk vatandaşlarının ikametlerinde bulunmak zorunda olduğu günlerde yabancı turistler ülkeyi karış karış gezebiliyor.

Türk vatandaşları ise seyahat biletleri veya otel rezervasyonları olma durumunda sokağa çıkma yasağında dışarı çıkabiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler