TÜRKİYE İZMİR İÇİN TEK YÜREK

TÜRKİYE İZMİR İÇİN TEK YÜREK

İzmir'deki depremin ardından yurdun bir çok kentinden yaraları sarmak için bölgeye yardım malzemesi gönderildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, İzmir'deki depremin ardından kentte valilik ve kaymakamlıkların koordinesinde çalışma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Hayırseverlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ile tedarik edilen 2 bin 537 adet battaniye, İzmir’deki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere yola çıkmıştır. Tunceli sizinle, İzmir." ifadelerine yer verildi.

Ardahan valiliğinden yapılan açıklamada ise İzmir'deki depremzedeler için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda yardım kampanyası başlatıldığı aktarıldı.

Açıklamada, yardım yapacak vatandaşların İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) müracaat etmeleri istendi.

Edirne Belediyesi Recep Gürkan, belediye binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir'de meydana gelen deprem sonrası yaraların sarılması için tüm Türkiye'nin seferber olduğunu söyledi.

Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunun, zor günlerdeki dayanışma ruhuyla bir kez daha görüldüğünü kaydeden Gürkan, bölgede nelere ihtiyaç duyulduğunun açıklandığını, kuru gıda paketi ve hijyen kitlerinin yanı sıra Kovid-19'un da devam etmesi nedeniyle maske ve dezenfektana da ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Salgının artabileceğini düşünerek Edirne için stokladıkları maskelerin bir bölümünü İzmir'e gönderdiklerini söyleyen Gürkan, "İzmir'deki hemşerilerimizle dayanışma duygusu içerisinde, Edirne halkının desteğini ifade etmesi anlamında, bugün İzmir'e 250 bin adet maske ve bin adet birer litrelik el dezenfektanı gönderiyoruz. Ayıca 500 paket çocuk bezi ve yaklaşık 200 adet kadın hijyen pedi gönderiyoruz. 3 bin çift yetişkin ve çocuk çorabı gönderiyoruz." diye konuştu.

Gürkan, yardım etmek isteyenlerin kullanılmamış battaniye ve kuru gıda paketlerini belediyeye bırakmaları halinde İzmir'e ulaştırılacağını belirtti.

24 Ocak'ta 6,8 büyüklüğündeki depremin yaşandığı Elazığ'da Valilik, İzmir'deki depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sunmak için yardımlarını sürdürüyor.

Daha önce Valilik koordinasyonunda arama kurtarma aracı, 8 arama kurtarma teknisyeni, 3 inşaat mühendisi, 3 inşaat teknikeri olmak üzere 9 personel ve 1 yardım tırı gönderilen kentten Elazığ Belediyesi ve Türk Kızılay Şubesince de 1'er tır yardım malzemesi ve destek ekibi sevk edildi.

Bu sevkiyatların ardından Vali Erkaya Yırık'ın talimatları doğrultusunda hazırlanan, içerisinde gıda, battaniye ve çocuk bezi gibi yaşam malzemelerinin bulunduğu 3 tır daha deprem bölgesine uğurlandı.

Van'ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde enkaz altından yaralı çıkarılan ve aralarında Kırgız Türklerinin de bulunduğu bir grup, İzmir'deki depremde gönüllü görev almak için Türk Kızılay Şubesi'ne müracaat etti. 

Merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen İzmir'de arama kurtarma ve diğer çalışmalarda yer almak isteyenler Kızılay gönüllüsü oldu. 

Van depreminde 22 saat enkaz altında kalan Mehmet Emin Aydın, depremin acısını en bilenler olarak İzmirli kardeşlerinin yanında yer almak istediklerini söyledi. 

Arama kurtarma ve diğer çalışmalarda gönüllü olarak yer almak istediklerini belirten Aydın, "Arkadaşlarımla gönüllü olarak Türk Kızılaya başvurduk. Orada enkaz çalışmalarında, her türlü yardım ve hizmette görev almak istiyoruz. Maddi ve manevi İzmirli kardeşlerimizin yanındayız. Onlar için dua ediyoruz. Valizlerimizi hazırladık ve verilecek görevi bekliyoruz. Van depreminde tüm Türkiye yardımımıza koştu. Vefa borcumuzu ödemek için göreve hazırız." diye konuştu. 

kasim2020-tir1.jpg

kasim2020-yardim3.jpg

kasim2020-yardim7.jpg

kasim2020-tir2.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler