Türkiye'nin koronavirüs tablosunda güncel durum

Türkiye'nin koronavirüs tablosunda güncel durum

Türkiye'de giderek artan koronavirüs vakaları, bugüne kadar 12 bin 358 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep oldu.

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte tekrar yükselişe geçen koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümleri, vatandaşın sosyal hayatını etkilemeye devam ediyor. Son olarak 17 Kasım Salı günü toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine'sinde alınan kararların hayata geçirilmesiyle, vaka sayısında azalma görülmesi umut ediliyor. Haftasonları uygulanan sokağa çıkma yasağı, kafe ve benzeri işletmelerin kapatılması, bazı işletmelerin sınırlandırılması ve 65 yaş üstü ile 20 yaş altına uygulanan yeni kısıtlamalar gibi önlemlerin alındığı son Kabine Toplantısındaki kararların yeterli olmaması durumunda ise daha ağır önlemlerin alınacağı belirtiliyor.

Dünyada da durum Türkiye'den farklı değil. Bir çok Avrupa ülkesi COVID-19 virüsünün 2. dalgasıyla savaşırken bazı Asya ülkelerinde ise 3. dalga alarmı verilmeye başlandı. Koronavirüs vaka ve ölüm sayısında başı çeken ülke ise Amerika Birleşik Devletleri. 12 milyon 249 bin 528 vakanın ve 256 bin 798 ölümün görüldüğü ülkede iyileşen hasta sayısı 4 milyon 526 bin 513. Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüs sürecinde izlediği politikaların büyük yankı uyandırdığı ülkede, bir çok vatandaş açıklanan rakamların doğru olmadığını düşünüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Büyük Buhran'dan bu yana görülmemiş sistematik bir ekonomik kriz başlattı" diyerek nitelendirdiği koronavirüs, bir çok Avrupa ülkesinde de protestolara sebep oldu. İş yaşamını da büyük ölçüde etkileyen koronavirüs ile birlikte hayatımıza 'home-office' kavramı giriş yaptı.

Türkiye'de vaka ve ölüm sayıları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından en son açıklanan, 22 Kasım Pazar gününe ait veriler ise; 155 bin 516 test yapıldı, test yapılan vakaların 6 bin 17'sinde virüs saptandı. Virüs bir günde 139 can alırken 3 bin 812 hastanın hastalığı yendiği açıklandı.

Türkiye'de ilk vakanın görüldüğü 10 Mart 2020 tarihinden itibaren ise; 17 milyon 245 bin 617 test yapıldı, 446 bin 822 hastada koronavirüs saptandı ve bu hastaların 12 bin 358'i hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 374 bin 637 olarak açıklandı.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler