Üniversiteliler gelince Orta Mahalle canlanıyor

Üniversiteliler gelince Orta Mahalle canlanıyor

Orta Mahalle Muhtarı Mustafa Nuri Fırtına, Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerinin dönmeye başlaması ile birlikte mahalle ekonomisinin tekrar canlanmaya başladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ağustos Perşembe günü düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının tüm kademelerde yüz yüze olarak başlayacağını müjdeledi. Pandemi nedeniyle aylar önce Aydın'ı terk eden Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencileri kente dönmeye başladı.

"EVLER DOLMAYA BAŞLADI"

ADÜ Aytepe Kampüsü'nde eğitimlerini sürdüren öğrencilerin üniversiteye yakınlığı nedeniyle ev ve yurt tutmak için sıklıkla tercih ettiği bölgelerden olan Orta Mahalle'nin muhtarı Mustafa Nuri Fırtına, öğrencilerin gelmeye başlaması ile mahallede hareketliliğin tekrar başladığını söyledi. Fırtına, "Allah nasip ederse üniversitemiz açılıyor. Öğrencilerimiz gelmeye, kiralık evlerimiz dolmaya başladı. Hatta mahallemizde kiralık ev kalmadı diyebiliriz. Bu da bize üniversite öğrencilerinin mahallemize nasıl bir katkısı olduğunu gösteriyor" dedi.

"ÖĞRENCİLER EKONOMİMİZİN DİREĞİ"

Üniversite öğrencilerinin mahalle esnafına katkısına da değinen Fırtına, "Öğrenci geliyor evini tutuyor, lokantada yemeğini yiyor, kafede kahvesini içiyor, oyun oynamaya kahveye gidiyor. Evde bile otursa dışardan yemek söylüyor, ekonomiye katkı sağlıyor. Bizim mahallemiz artık bir öğrenci mahallesi oldu. 20 yıl önce olayların merkezi olarak anılan mahallemiz artık öğrencilerin merkezi olarak anılıyor. Öğrencilerin gelmesi ile nüfusumuzda biranda yükseliyor, 15 bin hatta 17 bin oluyor" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler