Üretici kötü haberi verdi

Üretici kötü haberi verdi

İncir üreticisi Ebru Durmaz, sıcaklardan dolayı kuru incirin bu sene 70-80 lira bandında satılacağını söyledi.

Şubat ayının başından bu yana Aydın'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, incir üretimini derinden etkiledi. Çeşitli platformlarda açıklama yapan uzmanlar, sıcak hava ve kuraklıktan dolayı 2021 yılında incir üretiminde rekoltenin düşük olacağını söyledi.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Ramazan Paşa Mahallesi'nde her hafta Salı günü kurulan ve kentin dört bir yanından gelen üreticilerin buluştuğu Salı pazarında incir satışı yapan Ebru Durmazoğlu, sıcak havadan etkilenen incirde bu sene fiyatların yüksek olacağını söyledi. Durmazoğlu, "Hava sıcaklığı incirde adeta hastalık görülmesine neden oldu. Yanlış anlaşılmasın, incirde herhangi bir hastalık yok fakat bakıldığında hastalıklı gibi görünüyor çünkü 45 derece sıcakta incir ağaçta kaynıyor. Vatandaşlarda bunu gördüğünde ılımlı yaklaşıyor" diye konuştu.

"FİYAT DÜŞMEZ"

İncirin tezgahta 15 liraya satıldığını, fiyatın düşmesini beklemediklerini söyleyen Durmazoğlu, "Fiyat şu anda 15 lira. Çok şükür satışımız var fakat bu fiyat düşmez. İncir hem kısa ömürlü bir meyve hem de bu sene rekolte az. Geçtiğimiz senelerde gördüğümüz fiyatları sıcak ve kuraklıktan dolayı bu sene beklememiz imkansız" dedi.

"KURU İNCİR PAHALI OLACAK"

Rekolte düşüklüğünden kuru incir fiyatlarının da etkileneceğini belirten Durmazoğlu, "Kuru incirin bu sene 70-80 lira bandında satılacağını düşünüyorum, yani pahalı olacak. Biliyorsunuz ürettiğimiz kuru incirin büyük kısmı ihraç ediliyor ve bu sene üretim az. Kuru incirde zamlı fiyatlara hem Aydın halkı hem de tüm vatandaşlarımız hazır olmalı" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2021-08-10-at-10-59-32-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler