Uzdil, “Gençler Gezemiyor”

Uzdil, “Gençler Gezemiyor”

Yeni yıla girmenin mutluluğu ile yılbaşında tatil yapmak isteyen vatandaşlar seyahat acentelerine yöneldi. Aydın’da 15 yıldır tatil turları düzenleyen Önder Uzdil, Ajans Aydın Gazetesi’ne konuştu

Haber: (Yusuf KONRAT)

Bu yıl taleplerin daha az olduğunu belirten Uzdil, “Talepler önceden daha iyiydi şimdi biraz daha durgun, özellikle öğrenciler bu sezon hiç uğramadı desek yeridir” ifadelerini kullandı.

Geçen yıllara göre vatandaşların turlara olan ilgisinin azaldığını belirten Önder Uzdil, güncel fiyatlara göre, 4 kişilik bir ailenin 2 gece 3 gün, yeme, içme her şey dahil toplam ödeyeceği rakam 24 bin TL civarında olduğunu aktardı.

d.jpg

ÖĞRENCİLERİN BU FİYATLARI ÇIKARMASI ZOR

Aydın’da üniversite öğrencilerinin geçtiğimiz yıllara oranla turlara daha az ilgisi olduğunu dile getiren Önder Uzdil, “Gençler ile ilgili herhangi bir talep yok zaten. Mesela mevcut şartlarda zaten asgari ücret ile tatil için bütçe ayırıp o denli bir gezi projeleri yok gördüğüm kadarıyla. Önceden vardı, günübirlik gezilerde baya bir katılım sağlıyorlardı ama şu son 5 -6 aydır hiç yok. Mesela Aydın’a gelip üniversite okuyan gençlerin %25- %30’u devamlı gezerlerdi ama şu anda arayan soran yok. Önceki dönemde 200 TL’ye yaptığımız bir turu şimdi 700 ila 900 TL arasında yapıyoruz. Bu sadece tur parası ayrıca gittiği yerde ek olarak harcaması olacaktır. Bu fiyatları da bu zamanda bir öğrencinin çıkarması çok zor” ifadelerini kullandı.

YURT DIŞI DAHA UYGUN

Yurt dışı turlarının daha uygun fiyatlı olduğunu belirten Uzdil, “Yani şimdi yurt içi tatil oteline vatandaş kişi başı 10 bin TL 4 kişi 3 gece kalsa 100 bin TL’ye yakın para ödeyecek fakat yurt dışında kimlik ile gidilebilen Azerbaycan, Kıbrıs gibi yerlere daha uygun gidilebiliyor. Örneğin Kıbrıs’ta 5 yıldızlı bir otelde 2 kişilik 60 bin TL. Orta Avrupa ise 7 gece turu 45 bin TL civarında. Bu bakımdan tatil için yurt dışı fiyatları yurt içine göre daha ekonomik” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler