Vaka sayılarında ki düşüşe inanıyor musunuz?

Vaka sayılarında ki düşüşe inanıyor musunuz?

Ajans Aydın olarak Efeler ilçesinde yaşayan vatandaşlara "Tam kapanma sürecinde kentimizde görülen vaka sayılarında ki hızlı düşüşe inanıyor musunuz?" sorusunu sorduk.

Türkiye genelinde uygulanan "tam kapanma" süreci bugün sabah saat 05:00'da sona erdi. 17 gün süren kısıtlamada sokağa çıkma yasağı uygulanması, on binlerce esnafın kepenk indirmesi, birçok sektörün çalışmalarına ara vermesi ve eğitim-öğretime uzaktan eğitim modeliyle devam edilmesi kararlaştırlıdı.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı tarafından Şubat ayından itibaren haftalık olarak yayınlanmaya başlayan haritada Aydın'da her 100 bin kişide 8-14 Şubat arasında 35,21, 15-21 Şubat arasında 37,71, 20-26 Şubat arasında 42,24, 27 Şubat-5 Mart arasında 49,42, 6-12 Mart arasında 58,71, 13-19 Mart arası 69,07, 20-26 Mart arasında 109,11, 27 Mart-2 Nisan arasında 153,16, 3-9 Nisan arasında 223,67, 10-16 Nisan arasında 268,8, 17-23 Nisan arasında 274,87, 24-30 Nisan arasında 162,45 vaka, 1-7 Mayıs arasında ise 102,23 vaka görüldü. Haritanın yayınlanmaya başlandığı günden bu yana ilk defa ardı ardına 2 hafta düşüş görülen kentte yaşayan vatandaşlar haberi sevinçle karşıladı. Yetkililer, kentte görülen düşüşün tam kapanma süreci nedeniyle yaşandığını, kurallara uyulması ile birlikte olumlu tablonun süreceğini dile getirdi.

Bizler de Ajans Aydın olarak tam kapanma sürecinin sona ermesinin ardından Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Kent Meydanı'na giderek vatandaşlara "Tam kapanma sürecinde kentimizde görülen vaka sayılarında ki hızlı düşüşe inanıyor musunuz?" sorusunu sorduk, Aydınlıların cevaplarını sizler için derledik.

"İNANDIRICI BULMUYORUM"

Doğma büyüme Aydınlı olduğunu söyleyen 92 yaşındaki Musa Kavalak düşüşü gerçekçi bulmadığı söyledi. Kavalak, "Bizleri eve tıktılar aylarca, herkes gezdi. 1 yıldır bu illet başımızda. Şimdi vaka sayılarının düştüğünü söylüyorlar. Tam kapanma uygulanmadı, uygulanamadı ki vaka sayıları düşsün. İnandırıcı bulmuyorum ben bunu, halkın korkusunu azaltmaya çalışıyorlar" dedi.

"NEDEN YALAN SÖYLENSİN?"

Efeler'de yaşayan belediye işçisi İsmet Sezer, açıklanan vaka sayılarını inandırıcı bulduğunu, yalan söylenmesi için herhangi bir neden olmadığını düşündüğünü belirtti. Sezer, "17 gün kapandık, tabii düşecek vaka sayıları. Neden yalan söylensin ki? Özgürlüğümüze kavuşmamıza, virüsle olan savaşın son bulmasına çok az kaldı" ifadelerini kullandı.

36 yaşındaki Fatoş Durmaz ise, "Geçen senede havalar ısınınca vaka sayıları düşmüştü, birçok doktor virüsün sıcakta etkisini yitirdiğini zaten söylüyor. Bu düşüş normal, daha da sürecek. İnşallah hem Aydın hem tüm Türkiye bu illetten en yakın zamanda kurtulacak. Biraz daha kaldı, sabrın sonu güneş olacak." diye konuştu.

"VİRÜS YOK Kİ VAKA OLSUN"

Çine'de yaşadığını, tam kapanmanın ardından işlerini halletmek üzere Efeler'e geldiğini belirten Emre Varan ise virüsün varlığına inanmadığını, vaka sayılarının düzmece olduğunu düşündüğünü ifade etti. Her şeyin bir 'oyun' olduğunu düşündüğünü söyleyen Varan, "Bakın bütün gelişmiş ülkelerde virüs bitti, ilk çıktığı yer olan Çin bile aylar önce açıldı. Kimler de kaldı virüs? Gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde. Yani bizlerde. Her şey bir oyun, vakaymış, aşıymış bunlar hep sahte. Ben şahsen inanmıyorum virüs olduğuna. Ölenlerinde çoğu ilaçlar nedeniyle ya da tedavi sırasında kalp krizi sebebiyle hayatını kaybediyor. Bakalım bizde ne zaman bitecek virüs." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler