VALİ AKSOY AŞILAMA RAKAMLARINI AÇIKLADI

VALİ AKSOY AŞILAMA RAKAMLARINI AÇIKLADI

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy tarafından yapılan paylaşım ile Aydın'da uygulanmaya devam eden koronavirüs aşılarının detayları açıklandı.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Türkiye'de de on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesini neden olan koronavirüse karşı yeni umut olan aşılama işlemleri 11 Ocak'ta ülke genelinde başladı. İlk aşıyı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vurulmasıyla başlayan süreç sağlık çalışanları ve hemen ardından yüksek risk grubunda olan hastalar ile 65 yaş üstü vatandaşların aşılanmaları ile devam etti. Aydın'da da hızla devam eden sürecin detaylarını ise Aydın Valisi Hüseyin Aksoy açıkladı.

"14 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI AŞILANDI"

Aksoy tarafından kendisine ait sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ile Aydın il genelinde uygulanmaya devam eden koronavirüs aşılamalarında ortaya çıkan rakamlar açıklandı. Edinilen bilgiye göre Aydın il genelinde bugüne kadar; 14 bin 91 sağlık çalışanı, bin 509 huzurevi, engelli ve koruma evi çalışanı aşılandı. Yüksek risk grubunda olan 65 yaş üstü vatandaşlarda aşılama sayısı ise 107 bin 56 olarak açıklandı.

Ayrıca bugüne kadar 17 bin 117 vatandaşa ikinci doz aşının vurulduğu öğrenildi.

"SÜREÇ DEVAM EDİYOR"

Aydınlı vatandaşları uyarmayı da ihmal etmeyen Aksoy, "Sırası gelen 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın randevu alarak aşı yaptırmaları kendi sağlıkları için büyük önem taşımaktadır. Aşılanma koronavirüs ile mücadelemize de katkı sağlayacaktır. Aşı çalışmalarını özveri ile yürüten sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ederim." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler