Yağcılar'da Vatandaş Memnun Esnaf Dertli

Yağcılar'da Vatandaş Memnun Esnaf Dertli

Efeler Belediyesi’nin “sıfır işgaliye” uygulaması bugün itibariyle Yağcılariçi’nde başladı. Birçok esnafın tepki gösterdiği uygulamanın ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Tüm esnafımızı ve seyyar satıcıları 6 ay önce uyardık. Bu

Efeler Belediyesi tarafından hayata geçirilen sıfır işgaliye uygulamasının ardından ortalık kısa süreliğine karışmış ve 3 kişi gözaltına alınmıştı. Uygulamanın hayata geçirilmesinin ardından Aydınlı vatandaşlara memnun olup olmadıklarını sorduk.

 

ÇOK RAHAT YÜRÜYORUZ

 

Uygulamadan önce yollarda yürümenin zorluğuna dikkat çeken Aydınlı vatandaş Gürsel Demir, “Çok güzel bir uygulama olmuş. Daha önce yola açılan tezgahlar nedeniyle yürümekte zorlanıyorduk. Şimdi geniş ve rahat yollarda istediğimiz gibi yürüyebiliyoruz. Belediye Başkan’ı Mehmet Fatih Atay’a teşekkür ederim” dedi.

 

BİRÇOK KİŞİ İŞSİZ KALACAK

 

Ocak ayının hemen başında hayata geçirilen uygulamadan memnun olmadığını belirten çarşı esnaflarından Pelin Üzülmez, “Nasıl memnun olalım. Birçok kişi işsiz kalacak. Kazancımız büyük oranda düşecek. Bizim küçücük dükkana kaç para kira verdiğimizi biliyorlar mı..? Şuanda oldukça mağduruz. Maddi olarak büyük sıkıntı yaşayacağız” diye konuştu.

 

ESNAF İÇİN KÖTÜ BİZİM İÇİN İYİ

 

Uygulamanın esnafı kötü vatandaşları iyi yönde etkileyeceğini söyleyen Aydınlı vatandaşlardan Fatma Emin, “Bu duruma iki taraftan bakmak önemli. Çünkü esnaf cephesinde büyük maddi kayıp olacak. Bu nedenle kötü yönde etkilenecekler. Biz vatandaşlar ise rahat bir yolda yürümenin, geniş ortamda alışveriş yapmanın güzelliğini göreceğiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler