Yaman: 'Aytekin Başkan varsa sıkıntı yok!'

Yaman: 'Aytekin Başkan varsa sıkıntı yok!'

İncirliova Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu iş sözleşmesine göre en düşük işçi maaşı 10 bin 410 lira oldu.

İncirliova Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlandı.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından belediye binası önünde imza töreni düzenlendi. Törende İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ile Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, toplu iş sözleşmesini imzaladı. Belediye çalışanları ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği törene İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, CHP Aydın Milletvekili adayları Evrim Karakoz ve Nilüfer Ünüvar, Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

“HERKESİN ALACAĞINI ÖDEDİM"

Törende konuşan Belediye Başkanı Aytekin Kaya, “Göreve ilk geldiğimde İncirliova Belediyesi’nde işçi ve memur aylığını alamıyordu. İşçi ve memurların alacakları vardı. Göreve ilk geldiğimde yaptığım tek iş, önce işçinin maaşı sonra memurun maaşını ödedim. O günden bugüne 4 yılda, bir gün hem işçinin hem de memurların maaşını ödememezlik yapmadım. Hepinizin hakkını, alacaklarını ödedim. Bugün de Aydın ve Ege’de en yüksek maaşı İncirliova Belediyesi veriyor. Ülkenin durumu ortada, ekonomik şartlar ağır, biz de zam yapmak zorunda kaldık. Et 300 lira, soğan 30 lira, peynir 200 lira olmuş. Burası neresi, Ege’nin incisi İncirliova. Tarımın olduğu yerde peynir 200 lira. İstanbul’da yaşamıyoruz, İncirliova’da yaşıyoruz. Onun için bizde sizin ekonomik durumunuza katkı sağlayabilmek için aylıklarına zam yaptık. Belediyemizin tüm imkanlarını zorlayarak aylıklarınızı 10 bin 410 liraya yükselttik. Hayırlı olsun. İkinci sürprizimiz ise bayram ikramiyenizi 10 yevmiye olarak bugün hesaplarınıza  yatırıyoruz. Ayrıca kadrolu işçilerimizin tüm alacaklarına ödüyoruz. Hiçbir işçimizin alacağı yok. Aylıkları bir gün önce yatırdık. Hepinize hayırlı olsun. Rabbim’den hepinize mübarek günde evlatlarınızla, ailelerinizle huzurlu bir şekilde bayram geçirmenizi diliyorum” dedi.
    
"ALLAH SİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN”

Toplu iş sözleşmesinin herkese hayırlı olmasını dileyen Hidayet Yaman, “Göreve geldiğiniz günden beri, biz emekçilere, biz emekçilerin ailelerine ve çocuklarına vermiş olduğunuz değer, göstermiş olduğunuz saygıdan dolayı teşekkür ediyorum. Buradan size söz veriyoruz, 4 yıl önce verdiğimiz gibi, hatırlarsanız sloganımız ‘sıkıntı yok’ idi. Evet, Aytekin başkan olduğu sürece sıkıntı yok. Başkanım, sizin yüzünüz biz emekçilere dönük olduğu sürece, şu bilinmeli ki biz İncirliova’da 7/24 sizle beraberiz. İncirliova halkına en iyi hizmeti, güler yüzle sunacağız. Hiçbir olumsuzluk, bizim İncirliova halkına yapacak olduğumuz olumlu, güzel işlerin önünde engel olamayacak. Yolunuz, yolumuzdur, davanız davamızdır. Allah, sizleri başımızdan eksik etmesin. Dün olduğu gibi, bugün de yarın da sizinle yol yürümeye devam edeceğiz. Tüm emekçilerimiz ve aileleri adına teşekkür ediyorum.” diye konuştu.    

Törenin sonunda Başkan Yaman, Başkan Kaya'ya teşekkür plaketi takdim etti. Maaşlarının artmasının mutluluğunu yaşayan belediye çalışanları da başkanlar Kaya ve Yaman'a çiçek verdi. Başkan Kaya, belediye çalışanları ile toplu fotoğraf çektirerek programı tamamladı.

747332a0-5007-46ee-a4fc-622893818f97.jpg

193e106b-1426-4aed-bfa5-2900957e2275.jpg

355b214d-d0fb-42e5-a122-a64ea4d20f5d.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler