Yasak Irklar için Son 1 hafta!

Yasak Irklar için Son 1 hafta!

Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği, Yasak Irklar konusunda verilen sürenin dolmak üzere olduğunu hatırlattı.

 5199 Hayvanları Koruma Kanununda yapılan son düzenlemeye göre;  Pitbull Terrier, Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, American Staffordshire Terrier, American Bully ırkı köpekler tehlike arz eden hayvanlar olarak belirlendi.  Hayvan sahiplerince genelge yürürlüğe girdiği tarihte sahiplerinin elinde bulundurulan söz konusu hayvanların kısırlaştırılarak belirlenen tarihe kadar PETVET sistemine kaydettirilmek üzere İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurulması gerektiği vurgulandı.

“İDARÎ PARA CEZASI UYGULANIR”

Belirlenen tarihe kadar kaydettirilmeyen hayvanlara el konulacak ve bu hayvanların belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülecek. Hayvan başına 14982 TL idarî para cezası verileceği açıklandı. 

Amirliğin yaptığı açıklamada;

“Kısırlaştırılan ve kayıt altına alınan bu hayvanlar kayıt belgesiz, ağızlıksız ve tasmasız olarak dolaştırılamayacak. Halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ile çocuk oyun alanları ve parklarına sokulamaz.” ifadelerine yer verildi. 
    
Öte yandan karşılaşılan yasaklı ırklara 14 Ocak tarihine kadar tebliğ yaparak bilgilendirme yapan ekipler, 14 Ocaktan sonra işlem yapmaya başlayacaklarını bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler