Yasaklar sadece milleti avutmak için açıklandı..!

Yasaklar sadece milleti avutmak için açıklandı..!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklanan kararlar doğrultusunda, sokağa çıkma kısıtlaması bugün saat 20:00’da başlayacak. Aydın halkı kısıtlamaları yeterli buluyor mu, işte cevabı…

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 Kasım Salı günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası, hafta sonları 10:00-20:00 arası dışında sokağa çıkma yasağı getirilmişti. 

Bizler de Ajans Aydın olarak, ‘’Aydınlılar sokağa çıkma yasağı dışında getirilen kısıtlamalar hakkında ne düşünüyor, getirilen yasaklar yeterli mi, iki hafta sonra getirilen kısıtlamaların daha da genişletileceği söyleniyor. Sizce genişletilmeli mi?’’ sorularını Aydınlılara sorduk. İşte Aydınlıların cevabı…

Yasaklar çok karışık diyen Emre Çoban, ‘’Yasaklar çok karışık mantıklı hiç bir yasak yok, bilmece gibi yaptılar her şeyi. Bu yasaklarla zerre tedbir alınmaz tedbir alınmak isteniyorsa daha mantıklı, daha disiplinli yasaklar gelmeli. Getirilen kısıtlamalar yeterli değil, bu şekilde hiçbir şeyin önüne geçemezler. Milleti helak ediyorlar, milleti zor duruma düşürüyorlar, yasak koyduklarını sanıyorlar ama bu yasak değil bu bildiğin avutmaca, vatandaşı avutuyorlar vatandaşın gözünü boyuyorlar. ’’ dedi.

2512deba-1ff0-4eaa-817e-b9b0467d7f6d.jpg

‘’YASAKLARI YASAK YERİNE KOYAN YOK’’

Her kafadan farklı ses çıkıyor diyen öğrenci Melehat Gürlek, ‘’Yasakları yasak yerine koyan yok, her kafadan farklı ses çıkıyor, bilim kurulu üyelerini ve profesörleri dinleyen yok, herkes kendi kafasına göre çözüm bulma peşinde, devlette dahil. Bu koydukları yasaklar hiç bir işe yaramaz, çünkü bu yasaklar üstün körü konulmuş yasaklardır. Getirilen kısıtlamalar tabi ki yeterli değil. Ülkemizde hiçbir şey yeterli değil ki yasaklar yeterli olsun, ülkenin sağlık sorununun nereye gittiğini bilmiyorum ama bu şekilde devam edilirse çok kötü sonuçlar meydana gelecek. Daha geniş kapsamlı kısıtlamalar tabi ki gelsin. Zaten şimdiye kadar gelmediği hata, iş işten geçince gelmesi de bir önem arz etmez ama yine de daha detaylı daha iyi sonuç verecek yasakların gelmesi lazım.’’ diye konuştu. 

4421390b-9b04-443b-bc5f-6daad740d99a.jpg

‘’ANLAMSIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’’

Yasakların anlamsız olduğunu düşünen öğretmen Asiye Gümüş, ‘’Ciddi bir geç kalınmışlık var, bu durumun ya tam yapılması gerekiyor ya da hiç yapılmaması gerekiyor. Kesinlikle getirilen kısıtlamalar yeterli değil çünkü bu insan psikolojine bağlı. İlk karantina gününü hatırlayalım gece yarısı yarından itibaren yasak denildiğinde insanlar hiç ihtiyacı yokken deli gibi marketlere akın etti ve bu tamamen psikolojiyle alakalı bir şey yani demem o ki, bu durum mart ayından bugüne kadar detaylı bir yasak düzeninde gitseydi eğer bugün ne bu kadar kayıp ne de vaka yaşardık. Çünkü insanlarımız bilinçsiz durumun ciddiyetinin farkında değiller ama hükümet farkında bu saatten sonra bir şeyleri değiştirir mi bilemeyiz olan oldu demek düşüyor ama umarım işe yarar.’’ ifadelerini kullandı.

Yasaklar çok önceden gelmeliydi diyen Serdar Erdem, ‘’Yasaklar çok önceden gelmeliydi geç kalındı. Kısıtlamalar asla yeterli değil, saat kısıtlamaları daha yoğun fakat o saatlere kadar herkes yine dışarıda faydalı bulmuyorum. Daha detaylı yasaklar gelmeli hafta sonları tüm günsokağa çıkma yasağı uygulanmalı.’’ dedi. 

30da76fc-e658-47e3-8364-2dd41b5303ac.jpg

‘’TEDBİRLER VE YÖNLENDİRMELER ÇOK İYİ’’

Dünya da bu pandemi dönemini en iyi şekilde yöneten ülke biziz diyen 56 yaşında ki Sefer Akkaya, ‘’Ülkemizi çok iyi yönetiliyor yasaklar, tedbirler ve yönlendirmeler çok iyi. Bütün suç bunu uygulamayan insanlarda. Dünya da bu pandemi dönemini en iyi şekilde yöneten ülke biziz bu yüzden her şeyin üstesinden geleceğimize eminim. Yasaklar yeterli ama insanlık buna uyacak yeterlilikte değil bu yüzden ülkemizin uyguladığı sistem de hayata geçmiyor gibi gözüküyor. Daha sert tutumlar olabilir. 2 hafta sonra gelecek olan tedbirlerde de umarım insanlar daha iyi bir şekilde uyum sağlar ve ayakta dururuz. Yasaklara ne kadar uyarsak güzel günler o kadar yakındır.’’ cümlelerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler